Vas Blanka megtartotta a piros trikót a Vuelta Femeninán

Vas Blanka
Fotó: Alex Broadway/Getty Images

Vas Blanka a főmezőnnyel célba érve kedden megtartotta az összetett éllovasának járó piros trikót a női Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny harmadik szakaszán.

Az SD Worx-Protime magyar bajnoka nyolc másodperces előnnyel kezdte meg a Lucena és Teruel közötti 130,2 kilométeres etapot, de legfőbb riválisai kilenccel voltak elmaradva tőle, így nagy jelentősége volt annak, hogy 45 kilométerre a céltól a részhajránál a két szökevény mögött megszerezte a harmadik helyet és a vele járó két másodperces jóváírást.

A befutónál kissé beszorult az U23-as világbajnok Vas Blanka, emiatt ezúttal nem is tudott sprintelni az etapsikerért, melyet a holland Marianne Vos szerzett meg 3:46:52 órás idővel, aki így egyetlen másodpercre csökkentette hátrányát az összetettben. 

A tavalyi Giro d’Italián szakaszgyőztes Vas a 22. helyen azonos idővel tekert át a célvonalon. Összetettben az olasz Elisa Longo Borghini jött fel harmadik helyre, az ő hátránya 11 másodperc Vashoz képest.

A 22 éves Vas nem csak éllovas pozíciójának megtartását köszönhette a részhajrában elért harmadik helyének, ugyanis az érte kapott 15 ponttal a pontversenyben is átvette a vezetést a hétfőn etapelső kanadai Alison Jacksontól. Vas 65 pontjával a zöld trikót is magára ölthette, őt Vos és Jackson követi 50-nel a pontversenyben.

A nyolcnapos, vasárnapig tartó viadal szerdán a Molina de Aragón és Zaragoza közötti 142,3 kilométeres távval folytatódik.

Results powered by FirstCycling.com

(MTI)

Vas Blanka átvette a piros trikót a Vuelta Femeninán