Varju László: Az igazamért mindvégig küzdeni fogok!

Varju László

Az MTVA Sajtó és Marketing Irodája úgy fogalmaz Varju László egyike volt azoknak a baloldali képviselőknek, akik 2018-ban betörtek a közmédia épületébe, előre kitervelt provokációval okoztak botrányt, megkísérelve a stúdiók feletti irányítás átvételét és az adás megszakítását.

A Gyurcsány párt politikusát, Varju Lászlót a Fővárosi Ítélőtábla a mai napon elítélte. A DK-s képviselő a bíróság döntése értelmében bűnözőnek nevezhető – írják a közleményében

A botrányt okozó képviselők becsmérelték az MTVA dolgozóit, megsértették személyiségi jogaikat, akadályozták őket a munkavégzésben – emlékeztettek a közleményben.

“Garázdaság, testi sértés és választási csalás miatt bűnösnek mondott ki a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön” – írta Varju László a facebookon.

“Az MTVA-székházban történt 2018-as események miatt emeltek vádat ellenem, ahol a biztonsági őrök bántalmaztak, mégis nekem kell emiatt bűnhődnöm. Az elsőfokú büntetési tételt, azaz a 900 ezer forintos pénzbírságot a Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyta. A Fővárosi Törvényszék tavaly januárban a testi sértés vádpontja alól felmentett, a Fővárosi Ítélőtábla azonban mai ülésén az elsőfokú ítéletet megváltoztatta: a választási csalás és a garázdaság vádpontja mellett a testi sértés pontjában is bűnösnek mondott ki. (sic!)”

Varju László ügyvédje fellebbezett az ítélet ellen, míg az ügyészség háromnapos gondolkodási időt kért

A garázda Varju László nekirontott a közmédia biztonsági szolgálatot teljesítő munkatársainak, majd amikor földre feküdt, kirántotta az egyik őr lábát, aki emiatt elesett és nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett – folytatódik az MTVA közelménye.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) visszautasít minden, a független közmédia működésébe történő beavatkozási kísérletet, legyen szó politikai nyomásgyakorlásról vagy fizikai tettlegességről – tették hozzá. 

A közmédia az Országos Bírósági Hivatalhoz és az Országos Bírói Tanácshoz, valamint a Kúriához és a Legfőbb Ügyészségéhez hasonlóan, visszautasítja a független intézményekkel szembeni fenyegetőzéseket, vagy azok sugalmazását. Gyurcsány Ferenc és garázda párttársa, Varju László nem mondhat ítéletet a független bírói döntésekről, országgyűlési képviselői mandátumuk sem jogosíthatja fel őket arra, hogy gyalázkodjanak és fenyegessék mindazokat, akik szakmai elkötelezettségből végzik munkájukat – írta közleményében az MTVA.

Magyar Péter reagált Kubatov Gábor „focistafeleséges” beszólására