Vámos Petra után Szemerey Zsófi is Franciaországba szerződik

Szemerey
Szemerey Zsófi. Fotó: Zengő Ferenc

A következő szezontól a Metz csapatában folytatja pályafutását Szemerey Zsófi, a magyar női kézilabda-válogatott kapusa.

A női NB I-ben szereplő Motherson Mosonmagyaróvár szerdán jelentette be, hogy a szezon végén távozik a klubtól a 29 éves kapus, aki vasárnap azt is közölte, hogy a francia rekordbajnok és címvédő Metzhez igazol, amellyel kettő plusz egyéves szerződést írt alá.

Szemerey Zsófi az M1-nek elmondta, Emmanuel Mayonnade vezetőedző már évekkel ezelőtt szerette volna őt leigazolni, most pedig „ragaszkodott” a szerződtetéséhez, ez a bizalom pedig hatalmas pluszt tud adni egy játékosnak. 

“Óriási lehetőség ez számomra, teljesen más célok vannak, mint jelenleg Mosonmagyaróváron: mindent meg kell nyerni, amiben indul a Metz. Ez óriási kihívás és teher is egyben, de szerintem most már vagyok olyan játékos, hogy ezt a terhet is el fogom tudni viselni. Az pedig óriási pluszt ad, hogy ha esetleg bejutunk a Final Fourba, azt hazai pályán, a családom előtt tudom játszani” – mondta.

Januárban egy másik magyar válogatott kézilabdázó, Vámos Petra is bejelentette, hogy a Metzben folytatja pályafutását, ő Debrecenből igazol Franciaországba. Szemerey szerint a válogatott javára válhat, hogy ő és Vámos is a Metzben fog játszani. 

“Egy olyan kultúrába, teljesen más kézilabda-társadalomba kóstolunk bele, teljesen más játékosok ellen fogunk játszani. A hazai bajnokságban már kívülről fújjuk, hogy az ellenfelek közül ki mit tud és mit szeret csinálni, ebből a szempontból is nagy kihívás lesz a számunkra, de ott is leszünk egymásnak támaszként.”

A pályafutása első külföldi szerepvállalására készülő kapus hozzátette, hogy mivel a Metz jelenlegi elsőszámú kapusa, a friss világbajnok francia Hatadou Sako a szezon végén a Győrhöz szerződik, a vezetőedző tervei a következő idényben nem állít fel sorrendet közte és Camille Depuiset között, aki jobban teljesít az edzéseken és a mérkőzéseken, az fog lehetőséget kapni.

Szemerey 2014 és 2017 között három, 2020-tól további négy szezonon keresztül védett a Mosonmagyaróvárban

Az M1-nek elmondta, nagyon sokat köszönhet a klubnak, ahol belekóstolt a nemzetközi porondba, valamint Gyurka János vezetőedzőnek és Stranigg Ferenc pályaedzőnek, akik nagyon sokat foglalkoztak vele. 

“Ennek is köszönhető az, hogy ilyen állapotba tudtam hozni magam és így fel tudtam magam építeni” – mondta.

A Mosonmagyaróvár jelenleg a harmadik helyen áll a női NB I-ben, szeptemberben a Győrt is legyőzte hazai pályán. Szemerey szerint a bronzérem megszerzése mellett az a cél a klubnál, hogy az otthonukból egyik csapat se tudjon pontot elvinni, ezért nagyon készülnek már a Ferencváros elleni meccsre. A csapat az Európa-ligában két győzelemmel és egy vereséggel áll, a kapus szerint reális cél a továbbjutás a csoportkörből.

Forrás: M4 Sport

Debrecenben is megőrizte százszázalékos mérlegét a Ferencváros