Újra nyert a listavezető Nyíregyháza

Nyíregyháza

A listavezető Nyíregyháza házigazdaként – Balmazújvárosban – 2-1-re nyert a kiesőhelyen álló Pécs ellen a labdarúgó NB II 27. fordulójának hétfő esti zárómérkőzésén.

Ahogyan az előző fordulóban a sereghajtó Mosonmagyaróvár otthonában, úgy ezúttal is már az első percben vezetéshez jutottak a szabolcsiak: Beke Péter lépett ki középen, kiugratta Géresi Krisztiánt, aki értékesítette a ziccert. 

A 25. percben Géresi beadására Gengeliczki Gergő érkezett középen és a kapuba fejelt. A 82. percben Hudák Martincsavart a hálóba egy szabadrúgást 21 méterről, ezzel szépített a PMFC, amely idén még nyeretlen, ugyanis kilenc bajnokija közül egyet sem tudott megnyerni.

Tímár Krisztián, a Nyíregyháza vezetőedzője

“A helyzetkihasználásunkkal nem vagyok elégedett, de ez betudható a fáradtságnak, mégiscsak a harmadik mérkőzésünket játszottuk egy héten belül. A vége szoros lett, izgulni kellett, nehogy elsüljön valakinek a lába és kapjunk még egy gólt, mint Budafokon. Örülök a három pontnak, és hogy szinte végig kontrolláltuk a mérkőzést, összességében a miénk volt a jobb csapat.”

Mátyus János, a Pécs vezetőedzője

“Ennyi hiba egy bajnokság alatt is sok, amit mi rövid időn belül kétszer elkövettünk: az előző fordulóhoz hasonlóan rögtön a kezdés után gólt kaptunk. A Nyíregyháza vendégeként nem szégyen kikapni, ám az első félidőben elfogadhatatlan teljesítményt nyújtottunk. A második játékrészben derekasan küzdöttünk, szereztünk egy szép gólt szabadrúgásból, de a Nyíregyháza megérdemelten győzött.”

Merkantil Bank Liga NB II, 27. forduló

Nyíregyháza Spartacus FC – Pécsi MFC 2-1 (2-0)
Gól:
 Géresi (1.), Gengeliczki (25.), illetve Hudák (82.)
Nyíregyháza: Dala – Alaxai, Baki, Gengeliczki, Farkas B.(Vass 83.), Kesztyűs, Nagy D.(Sigér 83.), Nagy B., Kovácsréti (Temesvári 91.), Beke (Gresó 65.), Géresi (Novák 65.)
PMFC: Helesfay – Takács, Rácz L., Pejovic, Hadaró ( Majnovics 65.(Lacza 78.)) , Harsányi ( Bukovics 65.), Krausz(Miknyóczki a szünetben), Bachesz, Hudák M, Szabó, Tóth-Gábor ( Gera 65.)

Az élcsoport: 1. Nyíregyháza Spartacus FC 61 pont, 2. ETO FC Győr 54 (17 győzelem), 3. Vasas FC 54 (15), 4. Szeged-Csanád Grosics Akadémia 48, 5. HR-Rent Kozármisleny 43
    Azonos pontszámnál a több győzelem rangsorol.

Forrás: nyiregyhazaspartacus.hu / MTI

A Vasas Csákváron nyert, míg az ETO FC Győr legyőzte a Soroksárt