Újabb svéd játékos érkezhet Szegedre

JIm Gottfridsson
Jim Gottfridsson. Fotó: Adam Ihsel/TT

Jim Gottfridsson az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatához igazol 2025-ben a svéd sportnapilap, a Sportbladet csütörtöki cikke szerint.

A lap elérte a 31 éves irányítót, aki nem akarta kommentálni az értesülést, és csak annyit jegyzett meg, hogy 2025-ig szól a szerződése a német Flensburgnál.

Jim Gottfridsson tíz éve erősíti jelenlegi csapatát, amellyel a Bajnokok Ligáját és a Német Kupát egy-egy alkalommal, a Bundesligát kétszer nyerte meg. A svéd válogatottal 2018-ben és 2022-ben is Európa-bajnok volt, ráadásul mindkétszer őt választották a torna legjobb játékosának. 

A 2021-es világbajnokságon ezüstérmet nyert, és abban az évben a német élvonal legjobbjának különdíját is megkapta. Tavaly a Handball-Planet szaklap a világ legjobb játékosának választotta.

A Szeged vezetőedzője jövő nyártól a svéd Michael Apelgren lesz, akinek munkáját honfitársa, a szegediek korábbi kiváló játékosa, Jonas Källman segíti majd. 

sportlövő Európa-bajnokság

A klub hétfőn jelentette be, hogy az Európa-bajnok svéd kapus, Tobias Thulin jövő nyáron csatlakozik a kerethez

Tobias Thulin
Tobias Thulin

Tobias Thulin 1995. július 5-én született Svédországban, Göteborgban. Egészen 2019-ig hazájában játszott, ezután állt légiósnak. Először Németországba, a Magdeburg, majd a Stuttgart együttesébe igazolt. 2021-ben a Magdeburg gárdájával megnyerte az Európa-ligát, majd a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon a svéd nemzeti válogatottal aranyérmet szerzett. 2022 nyarán országot és csapatot váltott, a dán GOG Handbold csapatához igazolt, ahol azóta is szerepel. Idén dán bajnoki címet ünnepelhetett. A 198 centiméter magas kapus az idei BL-szezon 10 meccsén 113 védést mutatott be – a legjobb mutatóval rendelkezik a kapusok között -, ez 31 százalékos védési hatékonyságot jelent. A 2022-2023-as idényben a legjobb hatékonysággal védett a kapusok rangsorában a Bajnokok Ligájában. 

“Tudom, még messze van a nyár, de már most nagyon várom, hogy elkezdhessem a munkát a srácokkal, részese lehessek egy izgalmas, új projektnek és pályára léphessek egy olyan közönség előtt, amely Európa egyik legjobb légkörét teremti meg minden meccsen. Van bennem izgalom, hiszen egy olyan klubban szerepelhetek majd, amely nagy ambíciókkal rendelkezik, a Bajnokok Ligájában és a magyar bajnokságban is a legmagasabb szinten versenyez. Ez egy komoly lépés a pályafutásomban, egy olyan csapatban szerepelhetek, amelyben garantált a fejlődésem, célom nem is lehet más, mint címeket szerezni, győzelmeket aratni. Sokszor jut eszembe a jövő nyári kezdés, az, hogy először léphessek pályára a PICK Arénában, először találkozhassak a szegedi szurkolótáborral”

– nyilatkozta Tobias Thulin. 

Forrás: MTI / Pick Szeged

A Pick Szeged hazai pályán egy góllal nyert a Kielce ellen