Toyota Insider néven indított új videóblogot a YouTube-on a Toyota

A világ legnagyobb, legprofitábilisabb, és nem utolsósorban legzöldebb autógyártójaként ismert, Magyarországon is piacvezető Toyota új információs és szórakoztató videósorozatot indít a YouTube-on, Toyota Insider néven. A magazin célja, hogy első kézből szolgáljon hiteles hírekkel az autózás és a márka iránt érdeklődök számára a Toyota világából. Annak ismeretében, hogy a Toyota nem csupán az autóipari technológiák, vagy épp az elektrifikáció, hanem a robotika és a mesterséges intelligencia területén is vezető fejlesztőnek számít, és csak idén nem kevesebb, mint 15 vadonatúj, vagy frissített modellt mutat be Magyarországon, feldolgozandó téma akad majd bőven.

A Toyota Magyarország YouTube csatornáján néhány nappal ezelőtt útjára indított Toyota Insiderben a jövőben a Toyota Central Europe – Hungary kollégái mesélnek majd első kézből az új Toyota modellekről és a Toyotával kapcsolatos újdonságokról, hírekről. A műsor állandó házigazdája a Toyota magyarországi kommunikációs vezetője, Varga Zsombor lesz, az egyes modellek és témák feldolgozásában pedig a vállalatnál az adott területért felelős, arról legtöbb ismerettel rendelkező kollégák lesznek segítségére.

A Toyota Insider célja, hogy az autók és a Toyota iránt érdeklődő nézők számára egyszerre szolgáljon őszinte, hiteles és objektív hírforrásként és szórakoztató tartalomként, így a tervek szerint a későbbiekben a feldolgozott témák köre tovább bővül majd. A Toyota Insidert az autógyártó emellett fontos lehetőségnek tekinti a kétoldalú kommunikációra, ezért a tervek szerint rendszeresen, külön videóban reagálnak majd a már publikált videókhoz érkező kommentekre, kérdésekre.

Emellett hamarosan ugyanezen tematika mentén a Lexus Magyarország YouTube csatornáján bemutatkozik majd a Lexus Insider is, amely a vállalat prémium márkája, az idén Magyarországon 5 vadonatúj vagy frissített modellt bemutató Lexus világával kapcsolatos hírekről számol majd be.

A Toyota a már leforgatásra került első néhány adást a következő hetekben publikálja, a későbbiekben pedig a tervek szerint 2-3 hetente jelentkezik majd új adással, elsőként tudósítva az új globális, európai vagy hazai autóbemutatókról, és a vállalat számára fontos témákról, különös tekintettel a környezettudatosságra és a társadalmi felelősségvállalásra.

A legendás Toyota Land Cruiser vadonatúj generációjáról szóló első Toyota Insider adás az alábbi linken tekinthető meg:

Az új Land Cruiser 250. Legendás képességek csodálatos formában | Toyota Insider (youtube.com)

A Toyota Insider és a hamarosan ugyancsak a YouTube-on debütáló Lexus Insider életre hívását az az igény indokolta, hogy az olyan szűkebb, rövidebb formában történő megnyilatkozási lehetőségeket kínáló közösségi média felületek mellett, mint a Facebook, az Instagram, vagy épp a TikTok, első kézből oszthassunk meg részletes, hiteles információkat az autózás és márkáink iránt érdeklődőkkel.” – avat be Varga Zsombor, a Toyota és Lexus márkák magyarországi kommunikációs vezetője.

Eddig ugyanis az új modellek, technológiák, vagy épp stratégiai célkitűzéseink, vállalati filozófiánk részletes bemutatásakor csak áttételesen, médiapartnereinken keresztül tudtuk megosztani üzeneteinket. Ez továbbra is elengedhetetlenül fontos szerepet tölt majd be a kommunikációnkban, a médiapartnerektől azonban nem várható el, hogy az általunk fontosnak tartott mélységben, részletességgel vagy épp hangsúlyokkal adjanak át minden általunk megosztott információt. A Toyota Insider és a Lexus Insider lesz így a jövőben a Toyota és Lexus márkák saját hangja, ahol közvetlenül a minket követőkkel, illetve az általunk bemutatott témákat érdekesnek, fontosnak tartó nézőkkel kommunikálunk majd, a korábban lehetségesnél sokkal nagyobb mélységgel és részletességgel. Célunk pedig valóban a kommunikáció és nem csupán információátadás, éppen ezért igyekszünk majd dedikált tartalmakkal reagálni a beérkező kommentekre és kérdésekre, felvetésekre is. Hagyományos közösségi média felületeink, a Facebook, az Instagram, a LindedIn és a frissen épülő TikTok természetesen továbbra is a kommunikáció fontos pillérét képezik – sőt az új Toyota és Lexus Insider videók teaserei is itt kerülnek majd elsőként megosztásra – az új magazin azonban ezeknek remek kiegészítése lesz.” – teszi hozzá Varga Zsombor