Továbbra is százszázalékos az FTC-Telekom Waterpolo

Varga Dénes
A ferencvárosi Varga Dénes (b) és Mate Anic, a horvát csapat játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, az FTC-Telekom Waterpolo - Jadran Split mérkőzésen a Komjádi Uszodában. Fotó: MTI/Kovács TamásA Ferencváros magabiztos játékkal 13-11-re nyert a vendég horvát Jadran Split ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek harmadik fordulójában, szerdán. A magyar bajnok és kupagyőztes így továbbra is százszázalékos.

A C csoport két százszázalékos csapatának összecsapása a Komjádi Uszodában csak két és fél negyedig volt rangadó, az FTC ugyanis a harmadik felvonás második négy percében 7-6-ról szebbnél szebb gólokat szerezve 11-6-ra alakította az eredményjelzőt, és úgy tűnt, eldöntötte ezzel az összecsapást.

A horvátok a zárónegyedben mindent egy lapra feltéve rohamoztak és kis híján egy gólra jöttek fel, de Vogel Soma egy remek védéssel, majd Varga Dénes egy gyönyörű góllal tette emlékezetessé a záró perceket.


Nyéki Balázs együttese a sorozat negyedik fordulójában, október 31-én a montenegrói Jadran Herceg Novi otthonába látogat.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája

C csoport, 3. forduló:

FTC-Telekom Waterpolo – Jadran Split (horvát) 13-11 (2-1, 3-3, 6-2, 2-5)
Gól:
 Nagy Á. 3, Pohl, Di Somma, Varga Dé., Mandic 2-2, Jansik Sz., Fekete 1-1.

Jadran Herceg Novi (montenegrói)-Crvena zvezda (szerb) 21-20 (2-1, 0-2, 3-3, 3-2, 13-12) – ötméteresekkel

A csoport állása: 1. FTC-Telekom Waterpolo 9 pont, 2. Jadran Split 6, 3. Jadran Herceg Novi 2, 4. Crvena zvezda 1 

A négyesből az első kettő jut a második csoportkörbe.

Forrás: Fradi.hu / MTI

Késely Ajna: Fejben sokkal tudatosabb vagyok