Több mint 1600 tonnányi fát, földet és egyéb elemet hordtak be az MVM Dome-ba

Superenduro GP
Zsigovits Norbert, Szőke Márk és Liszka Roland. Fotó: MGR Images

Jövő héten szombaton kerül sor a Superenduro GP terepmotoros világbajnoki sorozat magyarországi futamára, melyet ezúttal új helyszínen, az MVM Dome-ban és újonnan megtervezett pályán bonyolítanak le.

Superenduro GP: új helyszínen és pályán rendezik a magyar futamot jövő szombaton az MVM Dome-ban

Az esemény keddi sajtótájékoztatóján Őry Kornél, a szervezőbizottság elnöke úgy fogalmazott, számukra “izgalmas lehetőség, hogy a térség egyik legnagyobb beltéri arénájában” tudják megrendezni a viadalt. Hozzátette, az idei versenyen nagy hangsúlyt fektetnek a betétprogramokra, a show-elemekre, valamint a látványra, a hang- és fénytechnikára.

“A pályát ifjabb Németh Kornél tervezte, aki a múltban versenyzőként szerzett hírnevet, az utóbbi években viszont már pályatervezőként dolgozik. A tervezésben Hermann Henrik, a Magyar Motorsport Szövetség elnöke is részt vett, ugyanakkor ez egy csapatmunka volt, amelynek során sokan dolgoznak azért, hogy ez egy látványos és izgalmas rendezvény legyen” 

– mondta Őry Kornél.

A szervezőbizottság elnöke elárulta azt is, hogy több mint 1600 tonnányi fát, földet és egyéb elemet mozgatnak meg a pálya felépítéséhez, és az idén egy új anyag, a homok is szerepet kap a pályán.

“Tavaly a Papp László Budapest Sportarénában teltházas versenyt tudtunk rendezni, ezért is váltottunk helyszínt, és most abban bízunk, hogy minden idők legnagyobb és legnépesebb enduro-versenye lesz ez a mostani Magyarországon” 

– jelentette ki Őry Kornél.

Hermann Henrik úgy fogalmazott, a hazai szövetség életében minden ilyen verseny fontos mérföldkő, a sportág és a szakág szempontjából pedig azért van jelentősége, mert sok érdeklődőt tudnak ezen keresztül megszólítani.

“A pályát Németh Kornél olyannak álmodta meg, amiben van kihívás, de kellően ritmusos, és bár a kivitelezés során apró változások még lehetnek, szeretnénk a tavalyi esztendő után az idén is megkapni a legjobb pálya címét” 

– mondta Hermann.

A Superenduro a motorversenyzés egyik látványos formája, gyakorlatilag az enduro, a motokrossz és a triál ötvözete. Az edzéseken az idő ellen küzdenek a motorosok, a futamokon viszont már egymással csapnak össze a különböző szekciókra osztott, akadályokkal, ugratókkal, ügyességi elemekkel nehezített pályán.

Az eseményen Szőke Márk a legmagasabb, úgynevezett prestige kategóriában indul, Liszka Roland pedig a junior világbajnoki mezőny tagja lesz.

A rendezvényre jegyeket a superenduro.hu honlapon válthatnak az érdeklődők.

Hat Toyota végzett az első tízben a Dakaron, ,Guillaume de Mevius a második helyet szerezte meg egy privát Hilux Evóval