Tatabányán játszik a magyar férfi kézilabda-válogatott az olimpiáért

Tatabánya

A magyar férfi kézilabda-válogatott Tatabányán játssza mérkőzéseit a párizsi olimpia márciusi selejtezőtornáján.

A magyar szövetség (MKSZ) december 19-én jelentette be, hogy tatabányai helyszínnel megpályázta a rendezést, az pedig pénteken derült ki, hogy a nemzetközi szövetség (IHF) döntése értelmében otthont adhat a tornának.

– Óriási sikernek tartom, hogy a női után a férfi olimpiai selejtezőt is megrendezhetjük Magyarországon, ez nagy esély mindkét csapatunknak! – osztotta meg örömét Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. – Szeretném megköszönni kollégáimnak ezúttal is a munkát a pályázat sikerre vétele kapcsán, de szintén jár a dicséret a férfiválogatottnak, amely ragyogó Eb-szereplésével sokat segített. A debreceni női olimpiai selejtező szervezése már zajlik, a férfi kvalifikációs torna ráadásul korábban lesz, így nem tétlenkedhetünk, ám ez kellemes teher. Fantasztikus kézilabdatavasz vár ránk, minden eseményre sok szeretettel várjuk majd a szurkolókat!

Március 14. és 17. között Norvégia, Portugália és Tunézia lesz a magyarok ellenfele, a csoport első két helyezettje jut ki a párizsi olimpiára.

– Nagyon örülök, hogy Magyarországon játszhatunk a párizsi olimpiáért! – hangsúlyozta Chema Rodriguez, a magyar férfiválogatott szövetségi kapitány. – Óriási szakmai kihívás lesz a négynapos torna három meccsel, sorrendben Tunézia, Norvégia és Portugália ellen, az Európa-bajnokság vége óta természetesen már a márciusi meccsek állnak a középpontban. Szeretnénk a szurkolóknak újra örömöt okozni, az elmúlt hetekben is éreztük, mennyit jelent számukra egy-egy győzelem. Négy csapat küzd majd Párizsért márciusban a csoportunkban, nehéz az esélyekről beszélni, de küzdeni fogunk az utolsó pillanatig

A magyar válogatott csoportjának mérkőzés-beosztása

Március 14., csütörtök:
Norvégia-Portugália
Magyarország-Tunézia

Március 15., péntek vagy március 16., szombat: 
Portugália-Tunézia
Norvégia-Magyarország

Március 17., vasárnap:
Tunézia-Norvégia
Magyarország-Portugália

(MKSZ)

Olimpiai selejtező: a nők Kamerun, a férfiak Tunézia ellen kezdenek