Szoboszlai Dominik: nem kell egy meccsen 16 gólt szereznünk

Szoboszlai
Pascal Groß (Brighton&Hove Albion) és Szoboszlai Dominik

A Liverpool és a magyar válogatott középpályása a Brighton elleni győzelemről, a kiélezett bajnoki versenyfutás élvezetes pillanatairól, és a tökéletes vasárnapról is beszélt a Sportálnak, valamint azt is elárulta, örül, hogy immár nem kell egy meccsen 16 gólt szerezniük.

Babják Bence interjúja az Anfield Roadról

Mennyire fogja meg a csapatot, ha a meccsterv már a második percben borul?
Nem ideális kezdés, de ebben az idényben néhányszor már eljátszottuk, hogy hátrányból jövünk vissza és fordítunk – mondta a Sportálnak Liverpoolban a Brighton elleni 2–1-es győzelmet követően Szoboszlai Dominik, a Liverpool és a magyar válogatott középpályása. – Megint ez volt a forgatókönyv, és bár nem volt egyszerű, végül csak begyűjtöttük a három pontot.

Mit kért a szünetben Jürgen Klopp?
Igazából semmi extra változás nem történt, pont azt sulykolta belénk, hogy ott folytassuk, ahol az első félidőben abbahagytuk, mert megvannak a helyzetek, és idővel jönnek majd a gólok is. Így történt, a fordulás után is több ziccert dolgoztunk ki, szerencsére Mohamed Salah góljával behúztuk a győzelmet. Nyilván jobb lett volna, ha hamarabb lezárjuk a meccset, és nem kell az utolsó percig izgulni, de a lényeg, hogy a hajrát lehoztuk kapott gól nélkül.

Most már elárulhatja: milyen eredményért szorított a Manchester City–Arsenal bajnokin?
A döntetlenért, úgyhogy vasárnap tényleg minden klappolt.

Mi dönthet a bajnoki címért zajló hármas versenyfutásban?
Kilenc bajnoki van hátra, az első helyen állunk, vagyis a saját kezünkben van a sorsunk. Ha mostantól egyszer sem hibázunk, miénk lesz aranyérem – úgyhogy az dönthet, hogy képesek leszünk-e a tökéletes hajrára. Meccsről meccsre haladunk, egyelőre nem érdemes távolabb tekinteni a csütörtöki, Sheffield elleni bajnokinál.

Mennyire élvezi ezt a helyzetet? A Lipcsével és a Salzburggal sem élhetett át ennyire kiélezett versenyfutást.

Ez nekem is új helyzet, az biztos. A Salzburg annyira kimagaslik az osztrák Bundesligából, hogy a bajnoki cím borítékolható volt, a Lipcsével pedig a két Német Kupa-győzelem mellett többnyire a Bajnokok Ligája-indulást érő helyekért küzdöttünk a bajnokságban. Ezzel szemben most a Ligakupa megnyerése után hajtunk a bajnoki címre és az Európa-liga-serlegre. Új szituáció – de nagyon élvezem.

Az egyik legnagyobb teszt a Premier League-ben, hogy teljesen más ősszel játszani a Sheffield ellen, mint tavasszal, amikor minden meccs döntővel ér fel. Ezt a nyomást hogy lehet kezelni?

Ezzel annyiban vitatkoznék, hogy az utolsó kilenc meccs valóban felér egy fináléval, de a nyomás ősszel is ott van rajtad: ha kétszer kikapsz, máris hat pontra leszakadhatsz a vetélytársaktól. Ezzel együtt a hátralévő kilenc fordulóban minden találkozónak úgy kell nekifutni, mintha az utolsó lenne – és az Arsenal vasárnapi pontvesztése után már nem kell arra törekednünk, hogy a kilenc meccs egyikén tizenhat gólt szerezzünk.

Tuchel már gratulált a Leverkusennek a bajnoki címhez