Szétlövésben kapott ki a női jégkorong-válogatott Norvégiától

szétlövés
Pat Cortina az öltözőben. Fotó: MJSZ / Vörös Dávid

A magyar női jégkorong-válogatott szétlövésben 2-1-re kikapott a norvég csapattól a klagenfurti divízió I/A világbajnokság szerdai játéknapján, így három fordulót követően a második helyen áll a skandináv együttessel azonos pontszámmal.

Pat Cortina szövetségi kapitány csapata a dél-koreaiak és a hollandok ellen egyaránt 2-0-ra győzött, a norvégok is veretlen voltak, de ők pontot veszítettek a franciákkal szemben.

Az első harmad nagy magyar mezőnyfölényt hozott, és mindkét oldalon volt két-két kiállítás. Hiába volt 14-3 a kapusra lövési arány, gól nem született. 

A folytatás is hasonlóan alakult, sorra maradtak ki a fórok, mígnem Mathea Fischer szúrt bele egy távoli lövésbe, a korong Németh Anikó lábai között került a hálóba. A magyar csapat 154 perc 1 másodperc után kapott gólt a tornán.

Erősen nyomott a Cortina-együttes, és a hatodik emberelőny, az 55. percben meghozta az egyenlítést. Dabasi Rékacsapott le a norvég kapusról lecsorgó pakkra, Huszák Alexandra elé passzolt, akinek nem volt nehéz dolga. Ezzel együtt alapidőben nyerhetett volna a skandináv alakulat, másfél perccel a vége előtt a kapuvas mentett Németh helyett.

A hosszabbításban nem esett gól, Huszák a felső lécet találta el, így a rávezetés döntött. Ebben hét párt követően 1-1-re álltak, magyar részről Pázmándi Zsófia volt eredményes, ám a nyolcadik körben Kreisz Emma lövését védte a kapus, Millie Rose Sirum bombájával szemben viszont Németh tehetetlen volt.

Divízió I/A női jégkorong-világbajnokság

2. forduló:

Norvégia – Magyarország 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 0-0), szétlövés után
Gól:
 Fischer (35.), illetve Huszák (55.)

A magyarok pénteken a házigazda osztrák, míg szombaton a francia együttessel találkoznak. A tornáról az első két helyezett jut fel az elitbe, míg az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

Forrás: MJSZ / MTI

A hollandokat is 2-0-ra győzte le a női jégkorong-válogatott