Szerb válogatott irányítót igazol a szegedi kézilabdaklub

Lazar Kukic

Lazar Kukic szerb válogatott irányító nyártól az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatában folytatja pályafutását. A klub honlapja szerint a 28 éves játékos szerződése három idényre szól.

Az irányító a Partizan Beograd együttesében kezdte pályafutását, majd a spanyol CB Ciudad de Logrono játékosa lett. A portugál Benficában csapattársa volt Jonas Källman, aki korábban Szegeden kézilabdázott, a következő szezontól pedig másodedző lesz.

Lazar Kukic jelenleg a Rosta Miklóst is foglalkoztató román Dinamo Bucurestiben szerepel, illetve tagja a németországi Európa-bajnokságon szereplő szerb válogatottnak. Az Izland ellen 27-27-es döntetlenre végződött pénteki meccsen négy lövésből három gólt szerzett, és valószínűleg vasárnap is pályán lesz a magyarok ellen.

“Nagy dolog, hogy egy olyan nagy klubhoz csatlakozhatok, mint a szegedi” – nyilatkozta Kukic szombaton Münchenben az M4 Sportnak. Elárulta, bár következő vezetőedzője a svéd Michael Apelgren lesz, valamint több csapattársa is északi, Källman viszont éveket töltött Juan Carlos Pastor irányításával Szegeden, így azt gondolja, elegyedik majd a csapat játékában a spanyol és a skandináv stílus.

“Azt várom, hogy nagy dolgokat alkossunk. A Bajnokok Ligájában elérni a négyes döntőt, ez az egyik fő célom. És természetesen harcban lenni a magyar címekért. Azt gondolom, erős, jó csapat leszünk, sok jó játékossal” 

– vélekedett.

(MTI)

Szita Zoltán visszatért a Wisla Plock kézilabdacsapatához