Szentkirályi Alexandra öngólja

Szentkirályi

A volt kormányszóvívő Szentkirályi Alexandra, aki még Szalay-Bobrovniczky névenvolt Tarlós István hű főpolgármester-helyettese belecsapott a lecsóba, akarom mondani a kampányba és lépten-nyomon igyekszik belerúgni egyet a regnáló főpolgármesterbe.

Szentkirályi április 4-i bejegyzése szerint: “Budapest nem mindig állt a csőd szélén: a jobboldali vezetés után, 2019-ben több, mint 200 milliárd forint tartalékkal adtuk át a fővárost.”

“Karácsony felelőtlen gazdálkodást folytat. A Városháza pedig Gyurcsány embereinek a kifizetőhelyévé vált”

– állítja a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje.

A helyzet tarthatatlan, nem ezt érdemlik a budapestiek!

Jól hangzó szöveg, ám Karácsony Gergely tényszerű válasza zátonyra futtatta a kampányszlogent.

“Kormányszóvivő asszony, hadd ajánljam figyelmébe az állam elvben független ellenőrző szervének, az Állami Számvevőszéknek a jelentését, amely kimondja: az ön kormánya annyi pénzt vont el Budapesttől, hogy ma a főváros finanszírozza a kormányt és nem fordítva.”

Szintén az ÁSZ mondta ki: Budapest a forrásait elsősorban fejlesztésekre, energiaköltségekre és a dolgozók béremelésére fordította. Orbán Viktor csak az idei évet megelőzően 227 milliárd forintot vett el Budapesttől az ön kedves asszisztenciája mellett, és akkor a kormány által okozott válságok költségeit még nem is számoltam.

“De a kormány Budapest-ellenes politikája ellenére megszereztünk több mint 300 milliárd forintos EU-s forrást, így van mire építeni a város jövőjét. Tudja, ez az a pénz, amit önöknek nem akarnak odaadni, mert attól tartanak, hogy csak ellopnák, és mert önöknek a jogállam egy akadály. Nekünk pedig meggyőződés. Budapest ezért köztársaság, és az is marad.”

Karácsony

Az ÁSZ-jelentés

Tüttő Kata az MSZP EP-listavezetője