Szabó Szebasztián ezüstérmes 50 méter gyorson

Szabó Szebasztián
A holtversenyben második helyezett Szabó Szebasztián (j) és a francia Florent Manaudou (b), valamint a győztes brit Benjamin Proud (k) a férfi 50 méteres gyorsúszás eredményhirdetésén a rövidpályás úszó Európa-bajnokságon a romániai Otopeniben. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Szabó Szebasztián címvédőként ezüstérmet nyert 50 méter gyorson az Otopeniben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokság csütörtöki napján.

A 27 esztendős magyar versenyző egyéni csúcsától (20.72) – amivel két éve Kazanyban nyert – mindössze két századdal elmaradva csapott célba a francia Florent Manaudou-val holtversenyben.

Az egyetlen magyar érdekeltségű csütörtöki finálét Szabó a harmadik legjobb idővel (20.87) várta, a leggyorsabb szám döntőjében jól kapta el a rajtot, azonban a táv első fele mégsem sikerült neki olyan jól, negyedikként fordult, de nagy hajrával végül második lett.

A számot a brit Benjamin Proud 20.18-as Európa-csúccsal nyerte, mindössze két századdal maradt el az amerikai Caeleb Dressel világrekordjától.

“Az eleje nem sikerült annyira jól, mint tegnap, így a végén már csak becsuktam a szemem és a technikára koncentráltam. Ez egy ilyen szám, igazi lutri, rengetegen vagyunk, mindig más tud nyerni” – mondta az MTI-nek Szabó Szebasztián, aki a győztesről is beszélt. “Az utolsó három hétben együtt edzettünk Prouddal, ott nem így nézett ki, de le a kalappal, fantasztikusan úszott, gratulálok neki. Én is nyilván szeretnék vele csatázni, szóval még keményebben kell edzeni”.

A győriek kiválósága ezzel a magyar küldöttség második érmét szerezte a romániai kontinensviadalon, szerdán Késely Ajna nyert bronzérmet 800 méter gyorson.

Rövidpályás úszó Európa-bajnokság

Férfi 50 m gyors, Európa-bajnok

   Benjamin Proud (Nagy-Britannia) 20.18 másodperc – Európa-csúcs
2. SZABÓ SZEBASZTIÁN és Florent Manaudou (Franciaország) 20.74

(MTI)

Késely Ajna bronzérmes 800 méter gyorson