Orbán Viktor: Reszkethetnek a programozók!

Szakma Sztár

Az elmúlt évtized során kiderült, hogy számítógépekkel nem lehet a kétkezi munkát kiváltani, és hogy szakmunka nélkül nincs jövő – mondta Orbán Viktor a Szakma Sztár Fesztivált megnyitó beszédében.

A miniszterelnök szerint ugyanakkor

“reszkethetnek az irodisták, a jogászok, a fogalmazók és a programozók”

– a szakmunkások jövője azonban biztosított.

“Meggyőződésem, hogy aki szakmát választ, az jó lóra tesz”, közölte a kormányfő, aki szerint aki megfelelő szakmunkát választ magának, “azon semmiféle új technológia, háború, de még Brüsszel sem foghat ki”.

A miniszterelnök szerint a magyar kormány garantálja, hogy Magyarországon mindenkinek lesz szakmája és a technikum kapui mindenki előtt nyitva állnak, valamint, hogy akinek van szakmája, annak lesz munkája is. Orbán Viktor óriási sikerként közölte, hogy mára Magyarországon több a munkahely, mint a szakmunkás – ez pedig szerinte nagyon jó dolog.

A kormányfő elmondta: az elmúlt 15 évben Magyarországon felépítették a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő. Szerinte ma a magyar gazdaság gerincét a szakmunka, a szakmunkások, a szakiparosok adják.

A miniszterelnök ígéretet tett arra, hogy annak, aki dolgozik, lesz tisztességes fizetése is, és hogy amíg a mai kormány vezeti az országot, addig minden magyar ember munkája meg lesz becsülve, anyagi értelemben is.

Forrás: Prog.hu

Az Európai Parlament jóváhagyta az ukrán termékek vám- és mennyiségi korlátozás nélküli behozatalának meghosszabbítását