Ők lettek a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékok sportolói márkanagykövetei

A Bridgestone Csoport, a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékok világszintű partnere a tornához közeledve bemutatta sportolói márkanagyköveteinek névsorát – ők a Team Bridgestone!

A Team Bridgestone 40 sportolóból áll, akik a világ 9 országát és több mint 20 sportágat képviselnek. A csapatban 20 korábbi olimpiai és paralimpiai érmeszerző atléta szerepel, akik összesen 46 érmet nyertek a tornákon. A Bridgestone Team tagja többek között az aranyérmes brit úszó, Adam Peaty és Charlotte Worthington BMX-freestyle sportoló; Amandine Buchard francia cselgáncsozó és Mandy François-Elie para atléta; Malaika Mihambo német atléta; Gianmarco Tamberi olasz magasugró és Gregorio Paltrinieri úszó; Kosuke Hagino japán úszó; Saúl Craviotto spanyol kenus; valamint Daniel Romanchuk és Susannah Scaroni amerikai para atléták.

A Team Bridgestone teljes névsora megtalálható a https://www.bridgestone.com/olympics/ oldalon.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy olyan sportolókkal dolgozhatunk együtt, akik nemcsak a pályán, hanem azon kívül is meghatározó pozitív jelenléttel bírnak és büszkén szurkolunk nekik a Párizs 2024 felé vezető úton” – nyilatkozta Thierry Jupsin, a Bridgestone Európa, Közel-Kelet és Afrika (EMEA) márkamarketingért felelős alelnöke.

„Ezek a sportemberek megtestesítik meggyőződésünket, hogy ami igazán számít, az az, hogy származásuktól és képességeiktől függetlenül mindenki számára lehetővé tegyük, hogy a legjobb teljesítményt nyújthassák – nemcsak ma, hanem az elkövetkező években is.”

A sportolói névsort a Bridgestone által vallott értékek mentén alakították ki. A Team Bridgestone nagyköveteinek személyes történeteit és elhivatottságát a vállalat marketingkezdeményezések, munkavállalói és ügyfélrendezvények, valamint közösségi tevékenységek keretében ünnepli és erősíti meg a Párizsba vezető úton. A sportolók anyagi támogatásban részesülnek, valamint hozzáférést kapnak a Bridgestone termékeihez és szolgáltatásaihoz.

A paralimpiai mozgalom támogatásának részeként a Team Bridgestone globális nagyköveteinek listáján 20 paralimpiai sportoló vagy reménybeli paralimpikon is helyet kapott. A csapat tagja között szerepelnek helyi, kizárólag adaptív sportolók is az Egyesült Államokból vagy Thaiföldről.

A Bridgestone a szakértőkkel, mérnökökkel és sportolókkal együttműködve továbbra is felhasználja gumiabroncs- és gumianyag-szaktudását annak érdekében, hogy segítse az adaptív sporteszközök teljesítményének növelését. Az Egyesült Államokban, az Ohio állambeli Akronban található Bridgestone Americas Technology Center a Team Bridgestone adaptív sportolói nagyköveteivel is együttműködik, úgymint Chuck Aoki kerekesszékes rögbissel, illetve Aaron Pike és Scout Bassett para-atlétákkal. A csapat közösen vizsgálta meg a gumiabroncsok felhasználását kesztyűk, kerekesszékfelnik, futóprotézisek, tüskés lemezek és más eszközök esetében.

Ezek az erőfeszítések kezdetben a japán adaptív sportolókkal való együttműködésen keresztül valósultak meg, melynek keretében a Bridgestone személyre szabott gumiabroncsokat biztosított kesztyűkhöz és futóprotézisekhez. A vállalat egyedi, teniszkerekesszék-felniket is kifejlesztett Manami Tanaka, a Team Bridgestone nagykövete, egyben a Bridgestone kollégája számára.

A Bridgestone olimpiai és paralimpiai játékokhoz nyújtott támogatása összhangban van a Bridgestone E8 kötelezettségvállalással, amely nyolc értékből áll (Energia, Ökológia, Hatékonyság, Kiterjesztés, Gazdaságosság, Érzelem, Könnyedség, Felhatalmazás). A Bridgestone E8 kötelezettségvállalás vezérli a cégcsoport erőfeszítéseit egy fenntarthatóbb világ megteremtése érdekében. A vállalat a világszintű olimpiai és paralimpiai partnerségek és a Team Bridgestone sportolói nagyköveteinek támogatásán keresztül is hozzájárul az „Érzelem” és a „Felhatalmazás” iránti elkötelezettség megvalósításához.

További információ: https://www.bridgestone.com/olympics/