Nyolcaddöntős az FTC-Green Collect

Prainer Viktor
Prainer Viktor négy gólt szerzett

A Ferencváros nyolcaddöntőbe jutott a férfi kézilabda Európa-kupában, mivel házigazdaként 33-24-re legyőzte a svájci BSV Bern csapatát a harmadik forduló vasárnapi visszavágóján.

A teljes kerettel kiálló magyar csapat három perc után 3-1-es hátrányban volt, utána viszont egyenlített, majd kapusa lecserélésével létszámfölényes támadójátékra állt át. Ez Lékai Máté és Füzi Dániel vezérletével olyan jól működött, hogy egy 9-2-es sorozat végén már öt találattal vezetett a Ferencváros.

Magabiztosak voltak a hazaiak, irányították a játékot, de 11-6 után némileg megtorpantak és Felix Aellen jóvoltából csökkentette hátrányát a BSV Bern. A hajrában a korábbinál sokkal töredezettebb volt a játék, ezért nem tudott újra lendületbe kerülni a magyar együttes, de mivel két góllal zárta az első félidőt, 19-14-es előnyben volt a szünetben.

Az első felvonásban csupán öt lövést rontott az FTC, és a második félidő elején is pontosan célzott, így a találkozó kétharmadánál már 23-15-re vezetett. Csapatként remekelt és ismét dinamikusan kézilabdázott a házigazda, amelynek szinte minden játékosa – közte mindkét kapusa – hozzátett az összteljesítményhez. 

Ebben a szakaszban Nagy Bence volt a legeredményesebb, az ő vezérletével a 47. percben már tíz gólra nőtt az FTC előnye. Hatékony védekezésből gyors ellenakciókat vezetett a hazai csapat, amely kondicionálisan jobban bírta a második félidőt, és a vártnál nagyobb különbséggel, kilenc találattal győzött.

Nagy Bence kilenc, Imre Bence hat, Füzi Dániel, Ónodi Jánoskúti Máté és Prainer Viktor négy-négy góllal, Győri Kristóf 15 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Felix Aellen nyolc találattal zárt.

Férfi kézilabda Európa-kupa

3. forduló, visszavágó: 

FTC-Green Collect – BSV Bern (svájci) 33-24 (19-14)
Gól:
 Nagy 9, Imre 6, Füzi 4, Ónodi-Jánoskúti 4, Prainer 4, Debreczeni 2, Kovacsics 2, Csörgő 1, Lékai 1, ill. Aellen 8, Hirt 3, Spring 3, Arn 2, Jauer 2, Weingartner 2, Allemann 1, Kusio 1, Strahm 1, Weiss 1

Továbbjutott: a Ferencváros, 62-57-es összesítéssel.

Forrás: Fradi.hu / MTI

A Barça egy góllal nyert Veszprémben