Nyilvánosságra hozta a Honda az E-Clutch névre keresztelt automatikus tengelykapcsolóval ellátott modellek árát

24YMHONDACB650RSOCIAL  • A NeoSportsCafé családba tartozó CB650R alapmodell ára 3 489 000 Ft1, az automatikus tengelykapcsolóval ellátott párját pedig 3 699 000 Ft-ért vihetik haza a Honda szerelmesei
  • Míg a CBR650R sportmotor manuális váltóval 3 769 000 Ft-ba, addig az E-Clutch névre keresztelt váltóval ellátott párja 180 000 Ft-tal kerül többe

Az új, E-Clutch névre keresztelt automatikus tengelykapcsoló 2024-es bevezetésével a Honda teljesen új motorozási élményt kínál, amelyet a kezdők és a tapasztalt motorosok egyaránt megtapasztalhatnak. A CB650RCBR650R párosban bemutatkozó, innovatív Honda E-Clutch rendszer egy automatikus kuplung, ami indulásnál, menet közben és megállásánál is elvégzi a tengelykapcsolásokat, tehát a felhasználóknak nem kell a kuplungkart használnia. A rendszer rángatásmentes, kifinomult váltókapcsolásokat és hihetetlenül lágy indulásokat, illetve megállásokat szavatol a kuplungkar használata nélkül.

Ezáltal még élvezetesebb, illetve izgalmasabb a motorozás, és maga a motor is sokoldalúbb. Amikor a Honda E-Clutch rendszer aktív, a vezetőnek csupán a váltópedált kell használnia, akárcsak a gyorsváltónál. A váltások során úgynevezett „félkuplung” üzemmód érvényes, a befecskendező- és a gyújtásrendszer pedig kiszűri a rántásokat, így tényleg páratlanul kifinomultak a fokozatkapcsolások.

A kuplungkarra természetesen akkor sincs szükség, ha a motoros lehúzódik vagy megáll. A lefulladást is meggátoló E-Clutch a motor indításakor azonnal bekapcsol, és automatikus üzemmódban éppoly kifinomultan működik, mint manuális állásban, mikor a vezető maga kezeli a kuplungkart. Amennyiben a felhasználó úgy dönt, hogy egy ideig nem tart igényt a Honda E-Clutch rendszer támogatására, akár teljesen ki is kapcsolhatja.


A világújdonságnak számító műszaki vélhetően hamar közkedveltté válik majd, hiszen a hagyományos és a gyorsváltó, valamint a DCT erőátvitel előnyeit ötvözi.

A modellek, melyekkel leghamarabb az osztrák welsi motorkiállításon találkozhat a nagyközönség február 9-11. között, már megrendelhető a Honda hazai márkakereskedéseiben.

1 Bruttó, kiskereskedelmi ár, regisztrációs adóval.