Nicole Shanahan 4 millió dollárt adományozott Kennedy kampányára

RFK Jr. és Shanahan
Robert Kennedy Jr. és Nicole Shanahan

Nicole Shanahan kaliforniai technológiai vállalkozót, a Demokrata Párt korábbi vagyonos anyagi támogatóját nevezte meg alelnök-jelöltjeként kedden Robert F. Kennedy Jr., független elnökjelölt, aki korábban szintén a demokrata párt tagja volt.

A Kennedy politikusdinasztia tagja, az ügyvédként ismert fiatalabb Robert F. Kennedy Jr. választását azzal indokolta, hogy olyan partnert keresett, akinek erős elképzelései vannak arról, miként lehet megállítani az amerikai demokráciára és az amerikaiak szabadságára leselkedő fenyegetéseket, valamint helyreállítani a határbiztonságot.

A kaliforniai Oakland-ben tartott kampányeseményen a független elnökjelölt hangsúlyozta, hogy célja választást nyerni, amiben jó társa lehet Nicole Shanahan, akiről elmondta, hogy bevándorlók gyermekeként képes volt megvalósítani az “amerikai álmot”. 

A 38 éves, technológiai iparban aktív vállalkozó és jogász a bemutatását követően közölte, hogy elhagyta a Demokrata Pártot. Nicole Shanahan az elmúlt években a demokraták, 4 évvel ezelőtt Joe Biden jelentős anyagi támogatója volt.

Miután Robert F. Kennedy – még demokrataként – bejelentette indulását a választáson, beállt mögé. A közelmúltban 4 millió dollárt adományozott a független elnökjelölt kampányára.

Robert F. Kennedy Jr. támogatottsága a felmérések alapján országosan 10 százalék körül mozog, ugyanakkor ahhoz, hogy novemberben neve a hivatalos választólapokon is szerepeljen, több feltételt is teljesítenie kell, például elegendő támogató aláírást kell összegyűjtenie.

Kennedy/Shanahan

(MTI)