Nem vicc! Fair Play díjat kapott az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság

Baleset-megelőzési programjáért kapott Fair Play díjat az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság, amelyet dr. Kuczik János Zoltán r. vezérőrnagy, a bizottság elnöke vett át a Műjégpályán rendezett díjátadó gálán 2023. december 4-én.

Innovatív kezdeményezés volt az ORFK-OBB részéről az, hogy a biztonságos közlekedés népszerűsítésében a nemzet sportolói is jelentős szerepet vállaljanak. Példamutatásuk és a téma kapcsán tett nyilatkozataik számos közlekedő attitűdjét befolyásolják pozitív irányba.

Két éve az ORFK-OBB olyan új közlési módot keresett, amellyel az információkat hatékonyabban tudja a közlekedőkhöz eljuttatni. Ennek érdekében alakított ki együttműködést a Győri Audi ETO, DVSC Schaeffler, a Telekom Veszprém, az OTP-Bank Pick Szeged kézilabdacsapatokkal, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével, az MLSZ-szel valamint a Magyar Kézilabda Szövetséggel.

­– Célunk az, hogy a sportszervezetekkel, a sportolókkal közösen hívjuk fel a közlekedők figyelmét a biztonságos közlekedésre, egymás tiszteletben tartására – mondta Óberling József r. ezredes, az ORFK közlekedésrendészeti főosztályvezetője, az ORFK-OBB ügyvezető elnöke. Ezeken a rendezvényeken a „Fair play a pályán, fair play a közlekedésben…hogy mindenki hazaérjen” szellemében vettünk részt, és hirdettük a közlekedési szabályok betartását, a Fair play szellemében történő sportolást, és a szurkolást.

A közlekedés és a sport közös metszéspontja a fegyelmezettség és egymás tisztelete. Ugyanakkor minden sportot szerető ember számára – közlekedjen kerékpárral, gyalog vagy gépkocsival – fontos, hogy a szabályokat a közlekedésben is betartsák. Az ORFK-OBB aktivitásai arra irányultak, hogy mindenki megfontoltan, biztonságosan, a másik közlekedőt tiszteletben tartva és nem utolsósorban kulturáltan közlekedjen. A rendőrség munkatársai ennek tükrében vettek részt a magyar labdarúgó-, a kézi-, valamint a kosárlabda-válogatott mérkőzésein.

Ezt a baleset-megelőzési tevékenységet ismerte el a MOB Fair Play Bizottsága  „A Fair Play Népszerűsítése” kategóriában (Fair Play Diploma).

KÉPGALÉRIA >>>

police.hu