Nem jutott négyes döntőbe a DVTK

Milica Jovanovic
A diósgyőri Milica Jovanovic (j) és Kamiah Smalls, a Villeneuve d'Ascq játékosa a női kosárlabda Euroliga negyeddöntőjében játszott DVTK HUN-Therm - Villeneuve d'Ascq mérkőzésen a diósgyőri DVTK Arénában. Fotó: MTI/Vajda János

A DVTK HUN-Therm nem jutott be a női kosárlabda Euroliga négyes döntőjébe, mivel szerdán a negyeddöntő harmadik, utolsó mérkőzésén 73-58-ra kikapott a vendég francia Villeneuve d’Ascq együttesétől, ezzel elveszítette a párharcot.

Völgyi Péter vezetőedző együttese a klub fennállásának talán legfontosabb mérkőzésére készült, melyen története során először kerülhetett volna be az Euroliga négyes döntőjébe.

A negyeddöntő két héttel ezelőtti nyitányán a miskolciak főként az amerikai Kaila Charles 18 és Lelik Réka 16 pontjával 78-66-ra verték az észak-franciákat, akik egy héttel később odahaza 63-59-cel egyenlítettek. Február 21-én először telt meg a több mint háromezer férőhelyes DVTK Aréna, és már a sorsdöntő harmadik csata előtt is tudni lehetett, hogy minden jegy elkelt a csarnokba.

Az NB I éllovasa szombaton felvezetésként 63-53-ra verte a vendég Vasas Akadémiát, 16. mérkőzését is megnyerve a bajnoki idényben. A Lille mellett honos ellenfél ugyanaznap 72-64-re legyőzte a Charnay-t, és 18 forduló után listavezető a francia pontvadászatban.

A mindent eldöntő ütközetet sokkal jobban kezdte a vendégegyüttes, amely egy 12-0-s rohammal nyitott, a DVTK pedig négy és fél perc elteltével szerzett először pontot. A negyed második fele már inkább a hazaiaké volt, igaz, a franciák egyre többet hibáztak, így végül nyolc pontra csökkent a miskolciak hátránya. A következő 10 percet jól kezdte a DVTK, de a Villeneuve d’Ascq hamar váltani tudott, és a hazai játékosok hibáit is kihasználva 11 pontosra növelte a különbséget, mely a nagyszünetig 12-re nőtt.

A folytatásban egyre komolyabbá vált a küzdelem, megszaporodtak a faultok is, de a miskolciaknak sikerült 10 ponton belülre kerülniük, sőt, négy és fél perccel a negyed vége előtt hat pontra csökkent a különbség. A hátralévő idő nagy része kapkodó játékkal telt mindkét oldalon, sok volt a dobóhiba, de végül ebből is a franciák jöttek ki jobban, s a zárónegyed előtt megint 12 ponttal vezettek.

Az utolsó 10 percben ismét sokat hibáztak a DVTK kosarasai, akiknek hat perc alatt kellett volna ledolgozni 14 pontos hátrányt, két perccel a lefújás előtt viszont ebből még mindig megmaradt 13. A dudaszóig végül nem sikerült közelebb kerülni az ellenfélhez, amely a látottak alapján összességében megérdemelten aratott 15 pontos különbségű sikert.

Völgyi Péter, a DVTK vezetőedzője

“Először szeretnék gratulálni a szurkolóinknak, amit nyújtottak ebben az Euroliga-szezonban, az félelmetes volt. Köszönjük nekik a segítséget. Másrészt a Villeneuve-nek, a mai napon bebizonyosodott, hogy a rutint nem lehet ilyen gyorstalpalón megszerezni. Anélkül az ilyen hőfokú mérkőzéseket nem lehet sorozatban megnyerni. Utólag úgy látom, nagyobb esélyünk volt Franciaországban nyerni, mint ma. Ellenfelünk megérdemelten nyert, a vereség ellenére nagyon büszke vagyok a csapatra. Egymás után jönnek az újabb feladatok, most már azokra koncentrálunk.”

Női kosárlabda Euroliga

Negyeddöntő, 3. mérkőzés:

DVTK HUN-Therm – Villeneuve d’Ascq (francia) 58-73 (15-23, 11-15, 18-18, 14-17)
DVTK:
 Aho N. 8, Charles 11/3, Lelik 7/3, Jovanović 9/3, Grigalauskytė 2. Csere: Kányási 9/3, Tadić 7, Garbin 5/3. 
Lille: Zellous 11/9, Burke 8, Salaun 16/3, Smalls 18/3, Diaby 15. Csere: Heriaud 3, Lisowa Mbaka, Mununga, Gueye 2, Abraham. 

Továbbjutott: a Villeneuve d’Ascq, 2-1-es összesítéssel.

Mersin (török)-Zaragoza (spanyol) 86-63 – a 2-1-es összesítéssel továbbjutó törököknél Kiss Virág 10 ponttal zárt
USK Praha (cseh)-Schio (olasz) 19.00

A címvédő Fenerbahce korábban 2-0-ra verte Határ Bernadett csapatát, a spanyol Salamancát.

Forrás: DVTK.eu / MTI

Kikapott a DVTK, harmadik meccsen dől el a negyeddöntő