Nekik a Balaton a Riviéra!

Balaport

Egy évtizede a Balaton partjának amolyan NER-es újparcellázása zajlik, az újgazdag “vállalkozók” előbb a Balaton-felvidékbe szerettek bele és szereztek nyaralókat, présházakat vagy éppen építettek újat.

A magyar tenger közvetlen környezete korábban tabu volt

Nem véletlenül, hiszen az “átkosban” lényegében a szakszervezetek és vállalatok üdülői mellett a szabadstrandok uralták a terepet, csak Siófok arany- és ezüstpart volt közvetlenül beépítve, persze az aligai pártüdülő területére halandó be sem tehette a lábát.

Kádár Jánosnak is volt közvetlenül a parton egy szerény bungalója. Talán ezt irígyelték meg a NER-es újgazdagok, most már nem akarják alább adni mindenképpen a Balaton partjára akarnak felhúzni “lakóparkokat” és most már sokcsillagos szállodát is.

Elbukott az évtizedekig érintetlen balatonfüredi partszakasz is, ahol a remek strandok és a kikötő mellett ott van a híres Tagore sétány is.

Közvetlenül a Tagore sétány szomszédságában 2 hektáros területen fekszik a BalaPort megaprojekt, amire 22,5 milliárd forintot szánnak a befektetők.

Szepesi Richárd, a BalaPort alapító tulajdonosa a keddi sajtóbejáráson elmondta, hogy befejeződött a belsőépítészeti design tervezése. Jelenleg a válaszfalakat húzzák fel, zajlik a tetőszigetelés BalaPort szállodakomplexumban, a létesítmény átadása 2025 elejére várható.

Huszonnégy apartman, 102 szállodai szoba, 4 étterem, 188 férőhelyes mélygarázs kap majd helyet a komplexumban, amelyhez egy 203 férőhelyes kikötő is tartozik – tette hozzá.

A szállodát 120 alkalmazott fogja majd egész éven át üzemeltetni.

Az ötcsillagos szálloda a Le Meridien BalaPort Lake Balaton Resort a Marriott International első vidéki tagjaként kezdi meg majd működését.

Forrás: MTI

A kormány lecsap a Magyar Nemzeti Bankra?

https://magyarnemzet.hu/kultura/2021/07/nekik-a-balaton-volt-a-riviera