Milák Kristóf és Siklósi Gergely is összedobott egy hot-dogot az anyósülésen

Milák
Milák Kristóf a volánnál. Fotó: Pozsonyi Zita/Blikk

Milák Kristóf olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó csak és kizárólag a jövő évi párizsi olimpiára koncentrál, a jövő heti budapesti világkupán pedig majd “meglátja”, mi fog történni.  

“Jól érzem magam a vízben és a szárazföldi edzéseken is, ennyit tudok igazából elmondani. Formáról felesleges beszélni, mivel egyelőre az a fontos, hogy visszaszokjak” – mondta az MTI-nek a 23 éves sportoló a MOL szerdai autós sajtóeseményén, majd hozzátette “ha úgy érzem elértem azt a formát, hogy megmérettessem magam, akkor szeretnék versenyezni is”.

Milák Kristóf az újságíróknak arra a kérdésére, hogy mit vár el magától a jövő heti budapesti világkupán, amelyen edzője Virth Balázs múlt heti bejelentése szerint visszatér, csak annyit válaszolt: “meglátjuk”, és nem kívánt többet hozzáfűzni a témához. 

A világcsúcstartó június közepén jelentette be, hogy nem indul a fukuokai világbajnokságon. Akkor azt mondta, sem fizikálisan, sem mentálisan nincs olyan állapotban, hogy ott legyen a világ legjobbjai között. Az edzéseket szeptember elején kezdte újra, akkor edzője arról számolt be, hogy tanítványának valóban jót tett a pihenés, éhes a sikerre és az előtte álló célok lebegnek a szeme előtt. 

Milák elmondása szerint azonban nem olyan erőbefektetéssel vágott neki a felkészülésnek, ahogyan azt megszokhatták tőle, és csak egy verseny, a párizsi olimpia lebeg a szeme előtt. 

A BHSE sportolója azt is elárulta, hogy szponzora szervezésében végre sikerült tartalmasan és aktívan eltöltenie a szerda délutáni pihenőjét.         

 “Ülhettem a volán mögött és az anyósülésen is, nagyon jól éreztem magam, mivel ez egy nagyon egyedi élmény és nem lehet összemérni semmivel” – mondta a MOL szerdai sajtóeseményén az örkényi Euroringen, ahol egy Cupra Formentort próbálhatott ki, majd Nagy Dániel túraautós versenyző mellett körözés közben kellett egy hot-dogot összeraknia.

Siklósi Gergely szeretné már az idén bebiztosítani a kvótát

Siklósi Gergely világbajnok, olimpiai ezüstérmes párbajtőröző szeretné már az idén bebiztosítani csapattársaival a kvótát a jövő évi párizsi játékokra.

“A vívás nagyon jól megy, a szeptembert csak a fizikai felkészülésnek szenteltem, ezt pedig tökéletes állapotban tudtam befejezni, azóta szinten tartás megy. Nagy reményeket fűzök ehhez a szezonhoz” – mondta az MTI-nek a 26 éves vívó, majd hozzátette az első versenye jövő hétvégén lesz, a budapesti Magyar Kupán lép pástra. 

“Ezt követően olimpiai kvalifikációs világkupára utazunk Bernbe, majd Vancouverbe, ezeken pedig már be tudjuk biztosítani a helyünket az olimpiára.”

Siklósi Gergely a MOL szerdai sajtóeseményén vett részt az örkényi Euroringen, ahol egy Cupra Formentorban Nagy Dániel túraautós versenyző mellett körözés közben egy hot-dogot kellett összeraknia az anyósülésen.

“Nem féltem, nem volt semmi problémám, de azért nehéz hot-dogot gyártani közben vagy bármi mást csinálni, mert az útra azért itt is kell figyelni”

(MTI)

Kapás Boglárka: szeretnék olyan célt találni, ami motivál, de nem lehetetlen