Mérföldkőnek számító megállapodást kötött a Toyota és az LGFontos lépést tett elektromobilitási céljainak megvalósítása felé a Toyota, amikor hosszú távú beszállítói megállapodást kötött a világ egyik legnagyobb akkumulátorgyártójával. A jövőben az LG Energy Solution észak-amerikai üzemei látják el lítium-ion akkumulátorral a Toyota ugyanott épülő elektromos járműveit.

2030-ra harminc tisztán elektromos Toyota, illetve Lexus típus bevezetésével, valamint éves szinten akár 3,5 millió akkumulátoros elektromos jármű (BEV) globális értékesítésével készül a villamosítás élére állni a Toyota Motor Company (Toyota). Az ehhez szükséges villanymotor- és akkumulátortechnológián folyamatosan dolgoznak a cég saját fejlesztő laboratóriumai, az iparág leginnovatívabb  megoldásait valósítva meg és dobva piacra.

Ugyanakkor a változatos piaci követelmények rugalmas lefedéséhez elengedhetetlen, hogy az autógyártó több forrásból gondoskodjon a megfelelő mennyiségű és kapacitású akkumulátorok rendelkezésre állásáról, és ezáltal minél gyorsabban és hatékonyabban haladhasson előre a teljesen emissziómentes mobilitás felé vezető úton.


A további részleteket a Mi az a blogger oldalunkon olvashatod! >>>

Forrás: Mi az a blogger