Magyar gokartos reménység bejutott a világelitbe

Rózsa Dominik a Rotax Max Challange Grand Final 36 fős mezőnyében áll rajthoz

Rózsa Dominikot már tízévesen korosztálya egyik tehetségeként tartják számon a gokartsportban. A KF Racing Team ifjú versenyzője közép-kelet-európai bajnoki címmel a zsebében, kategóriájában egyedüli magyarként a világelitbe került. Ezen a hétvégén Bahreinben, a Rotax Max Challange Grand Final 36 fős mezőnyében juthat még magasabb csúcsokra!

A tehetség mindig utat tör magának! Rózsa Dominik esetében már egészen korán kiderült, hogy hihetetlen érzéke van az autóversenyzés, és a Forma-1 kisiskolájának is számító gokarthoz, amely komoly fizikai és szellemi felkészültséget igényel.

A fiatal, alig 10 éves versenyző már most elképesztően céltudatos mentalitással áll a versenyzéshez, és a legprofibbakat megszégyenítő koncentráltsággal nyilatkozik eddigi karrierjéről, valamint jövőbeni terveiről.

Ötéves korom óta gokartozom, és 2021-től a Micromax kategória bajnoki sorozataiban aktív versenyzőként is részt veszek. Két éve, rögtön az első versenyzői évemben sikerült megnyernem a kategóriámban a Gokart Talent Cup sorozat bajnoki címét, és egyben Az Év Gyermek Versenyzője díjat is nekem ítélték oda ebben a szériában” – nyilatkozta Dominik, aki

tavaly az országos bajnokságon 4. lett Micromax kategóriában, a Central & Eastern Europe (CEE) Rotax Max Challange nemzetközi sorozatban pedig a TOP 10-ben végzett.

Idén viszont még bravúrosabb szezont produkált a CEE Rotax Max Challange futamain, amely eredményeként bajnoki címet szerzett, és Közép-Kelet-Európa legjobbja lett, ezzel pedig egyedüli magyarként kvalifikálta magát a korosztályában egyik legmagasabban pozícionált Rotax Max Challange Grand Final 36 fős mezőnyébe. Ezen a héten így csapatával Bahreinben készül élete eddigi legnagyobb megmérettetésére.

Dominik roppant szerényen így vázolta fel esélyeit:

Reálisan kell néznem a lehetőséget! Én még alig 10 éves vagyok és idősebbek, 11 évesek között versenyzem majd. Ebben a korban ez bizony még sokat számít. Ennek ellenére, ha minden összejön, akkor egy nagyszerű eredmény is összejöhet, ami egy TOP 10-es eredmény lenne. Ehhez azonban valóban sok mindennek kell klappolnia, így kellenek a tökéletes beállítások, és biztosan kell majd egy kis szerencse is. Mindenesetre azon leszek, hogy a lehető legjobbat hozzam ki magamból, már csak azért is, mert Magyarországot is képviselem a döntőben, ami számomra nagyon nagy szó! A minél jobb eredmény mellett egyértelmű, hogy tanulnom is kell ezekből a futamokból, hiszen itt a világ minden részéről érkező bajnokok között versenyezhetek. Bízom benne, hogy a bahreini eredményem olyan lesz, amelyre büszke lehetek.”

Dominik december 9-én, szombaton áll rajthoz a CEE Rotax Max Challange világdöntőjében. Remélhetőleg fékezhetetlenül gyors járművel, remek mentális állapotban és a lehető legjobb rajtpozícióból!

Egy e-könyv egy igazi gokartért