Lezárult az abroncsadományozási program

– a Hankook idén csaknem 1500 gumiabronccsal támogatta a biztonságos közlekedést

• Idén tizenkettedik alkalommal hirdette meg abroncsadományozási programját a Hankook Tire Magyarország Kft. 
• A kezdeményezés célja, hogy a vállalat segítséget nyújtson olyan közhasznú alapítványoknak, egyesületeknek és nonprofit szervezeteknek, amelyek egy adott a közösség számára fontos, nélkülözhetetlen munkát végeznek.
• A vállalat 2023-ban mintegy 1500 új abroncsot adományozott, csaknem 150 szervezetnek, köztük az OMSZ és a Magyar Vöröskereszt Fejér Vármegyei szervezeteinek, valamint Dunaújváros önkormányzata rendvédelmi szerveinek.

A Hankook elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás, a közlekedésbiztonság és a fenntarthatóság iránt, így évről évre saját termékeivel, prémium gumiabroncsaival nyújt célzott támogatást a társadalom számára fontos tevékenységeket végző országos és/vagy helyi hatáskörű szervezeteknek. Az idén már tizenkettedik alkalommal meghirdetett abroncsadományozási programban nyertes szervezetek nélkülözhetetlen szolgálatot végeznek a rászorulók, a betegek, a gyermekek és más közösségek javára. A Hankook abroncsai segítik ezeket a szervezeteket abban, hogy biztonságosan és hatékonyan végezhessék tevékenységüket, csökkentve járműveik üzemeltetési költségeit és növelve a mobilitásukat.

A Hankook Tire Magyarország Kft. kommunikációs vezetője, Roy Katalin elmondta:
„A Hankooknál arra törekszünk, hogy termékeinkkel hozzájáruljunk a közlekedésbiztonság javításához. Ez a téli időszakban különösen fontos, hiszen ilyenkor a csúszós utak miatt nagyobb a balesetveszély. Abroncsadományozási programunk keretében mindig igyekszünk minél több szervezetnek segítséget nyújtani, miközben kiemelt figyelmet fordítunk azokra, akik a gyárunk környezetében tevékenykednek. Örülünk, hogy erre most is lehetőségünk nyílt.”

Az abroncsadományozási program nyáron indult, a szervezetek most is 12 darab, azaz 3 garnitúra Hankook abroncsra adhatták be igényüket. A támogatásra elsősorban azok a legalább 5 éve működő közhasznú alapítványok, közalapítványok, illetve egyesületek pályázhattak, akiknek fő tevékenységi köre a környezet-, táj- vagy természetvédelem, fenntartható fejlődés, beteg gyermekek, koraszülöttek szállítása vagy a rend- és katasztrófavédelem. A pályázatokat augusztus 11-től augusztus 18-ig a www.hankookadomany.hu weboldalon lehetett benyújtani.

Az idei programban a vállalat mintegy 1500 új abroncsot adományozott, csaknem 150 szervezetnek, köztük az OMSZ-és a Magyar Vöröskereszt Fejér Vármegyei szervezeteinek, valamint Dunaújváros önkormányzata rendvédelmi szerveinek.

Orosz Csaba, a Pentele Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke köszönetét fejezte ki a Hankooknak az adományért, és kiemelte: „Nagy jelentőséggel bír, hogy számíthatunk a Hankook segítségére, hiszen munkánk során kiemelten fontos, hogy a járműveink megfelelő abroncsokkal legyenek felszerelve. A vállalat által adományozott abroncsokkal biztonságosabban tudjuk ellátni mentési feladatainkat, és gyorsabban tudunk a bajba jutottak segítségére sietni.”

Az OMSZ Fejér Vármegyei Mentőszervezetének vezető mentőtisztje, Pápai Imre köszönetét fejezte ki a Hankook Tire-nek az adományért, és kiemelte: „A mentőknél szigorú követelmény, hogy minden autó a legmegfelelőbb abroncsokkal legyen felszerelve, hiszen ezek befolyásolják a járművek stabilitását, fékútját és kormányozhatóságát. A Hankook Tire általi adományozás lehetőséget biztosít arra, hogy az anyagi erőforrásainkat átcsoportosítva egyéb, a mindennapi mentőmunkában hasznos eszközöket tudjunk vásárolni, miközben bajtársaink kiemelkedő biztonsági körülmények között tudnak eljutni a bajbajutottakhoz.

A pályázat nyertesei a Hankook rácalmási telephelyén vehették át az adományba kapott gumiabroncsokat.