Kós Hubert: Nincs változás, Párizsig Bobbal készülök

Kós Hubert
Kós Hubert. Fotó: Derencsényi István

Az amerikai úszóközeget sokkolta a hír, hogy a Arizona State történelmi NCAA-győzelme után néhány órával az egyetem csapatát kilenc éve irányító Bob Bowman bejelentette: a következő idénytől már a texasi egyetem austini bázisán dolgozik tovább. 

Rövidtávon egyértelműen Kós Hubert jövője a nagy kérdés, hiszen az ő felkészítése a párizsi olimpiáig kiemelt jelentőségű. Nos, a 200 háton vb-aranyérmes klasszis megnyugtató hírrel szolgált: 

„Nincs változás, az olimpiáig Bobbal edzek, ez biztos. Jövő héten San Antonióban lesz verseny, aztán megyünk Coloradóba magaslati edzőtáborba – utána lehet változás az eddigiekhez képest, hogy még visszajöhet-e ide Bob vagy már nem, és akkor esetleg Leonnal (Marchand-nal) másutt készülünk tovább. De tuti, hogy együtt maradunk, így hárman biztosan.”

Az NCAA-győzelem mámorában mindenkit letaglózott a hír, az úszók még csak nem is gyanították, mi van készülőben. Hogy az olimpiát követően Kós Hubi sorsa miként alakul, azt most még lehetetlen megmondani – az amerikai média mindenesetre abban biztos, hogy Marchand követi Bowmant Texasba.

„Bob most ott van sajtótájékoztatón, szerdán jön vissza, utána tudok beszélni vele” – mondta ennek kapcsán Hubi, aki ugyanakkor megosztott egy sokat mondó részletet is a történtekről. Merthogy Bowman a csapat meetingen esedékes bejelentés előtt egyedül Marchand-nal tudott váltani néhány szót az idő rövidsége miatt, viszont neki tett egy fontos megjegyzést: „Hubira is mindenképpen vigyázni fogok.”

Forrás: MÚSZ

Bob Bowman elhagyta az Arizona State Sun Devilst