Kőrösi Ágnes nyolcaddöntős, Sándorházi és Pytel kiesett a tollaslabda Európa-bajnokságon

Kőrösi Ágnes
Kőrösi Ágnes

Kőrösi Ágnes a második fordulóban is győzött, és bejutott a nyolcaddöntőbe, Sándorházi Vivien, illetve a férfiaknál Pytel Gergő viszont kikapott és kiesett szerdán a saarbrückeni tollaslabda Európa-bajnokságon.

A verseny három magyarja közül előbb Kőrösi Ágnes lépett pályára, aki hétfőn küzdelmes mérkőzésen verte olasz riválisát. Második ellenfele a bolgár Hrisztomira Popovszka volt, akit eddig minden találkozójukon legyőzött.

A szerdai mérkőzésen is a magyar tollaslabdázó volt a jobb, s az első játszmát magabiztosan, a másodikat pedig szorosabb küzdelem végén nyerte meg. A csütörtöki nyolcaddöntőben Kőrösinek dán vagy cseh riválissal kell majd összecsapnia.

Kőrösivel ellentétben Sándorházi Viviennek és Pytel Gergőnek nem kellett játszania a főtábla első fordulójában, így a szerdai volt a bemutatkozó és – mint kiderült – a búcsúmeccsük is.

Sándorházi szintén bolgár tollaslabdázóval mérkőzött és vívott nagy csatát. A meccset Kalojana Nalbantova kezdte jobban, és 21-17-re nyerte az első szettet, a másodikat viszont magyar riválisa nagyot küzdve, 21-19-re hozta, és egyenlített. Ez minden bizonnyal sokat kivett belőle, mert a döntő játszmában már egyértelműen a bolgár volt a jobb.

Amíg Sándorházi szoros meccsen kapott ki, addig Pytel Gergő sima vereséggel búcsúzott a kontinensviadaltól, a német Fabian Roth ugyanis esélyt sem adott neki. Ezt jól mutatja, hogy az első és a második szettben összesen 19 pontot szerzett.

Tollaslabda Európa-bajnokság

Női egyéni, 2. forduló (a 16 közé jutásért): 
    
Kőrösi Ágnes-Hrisztomira Popovszka (bolgár) 2-0 (15, 18)
Kalojana Nalbantova (bolgár)-Sándorházi Vivien 2-1 (17, -19, 13)

Férfi egyéni, 2. forduló (a 16 közé jutásért): 
   
Fabian Roth (német)-Pytel Gergő 2-0 (11, 8)

(MTI)

Sporthíreink