Kijelölt méhlegelőn kaszált Szentkirályi Alexandra

Szentkirályi
Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje gazos területet kaszál a X. kerületi Kerepesi úton 2024. április 29-én annak demonstrálására, hogy a főváros jelenlegi vezetése szerinte elhanyagolja a közterületek kezelését. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Kijelölt méhlegelőt kaszált le kedden Szentkirályi Alexandra, a Fidesz “B főpolgármester-jelöltje” – közölte Karácsony Gergely szerdán Facebook-bejegyzésben.

Szentkirályi Alexandra a közösségi médiában közzétett videójában gazból kötött csokorral kívánt nyugdíjas éveire hasonló munkamentes időszakot Karácsony Gergelynek,  mint ahogy az elmúlt öt évet töltötte.

Gazos területet kaszált kampányában a Fidesz főpolgármester-jelöltje a főváros X. kerületében a Kerepesi úton annak demonstrálására, hogy a főváros jelenlegi vezetése szerinte elhanyagolja a közterületek kezelését.

Vadvirágos Budapest helyett gazdátlan elhanyagolt dzsungelt kaptak a budapestiek Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármestertől – fogalmazott Szentkirályi Alexandra, mielőtt hozzálátott a Kerepesi út közepén húzódó gazos terület lekaszálásához.

Ez azt jelenti, hogy a főváros jelenlegi vezetése nem végzi el azt a munkát, amit elvárhatnak tőle a budapestiek. Vagyis azt, hogy ne csak egy-egy alkalommal a fotósok kedvéért dolgozzanak, hanem az év 365 napján.

A város elhanyagolására, a nemtörődöm városvezetési modellre kiváló példa a Kerepesi út állapota – hívta fel a figyelmet.

 Ezzel szemben ő azt ígéri a budapestieknek – folytatta -, hogy nem ímmel-ámmal fog dolgozni azért, hogy Budapest egy élhetőbb, tiszta, karbantartott város legyen.

“Oda fogok menni és megfogom a munka végét” – mondta. Olyan főpolgármester kell aki nemcsak szövegel, hanem odamegy, felgyűri az ingujját és megcsinálja a munkát – fogalmazott.

Munkával meg lehetne oldani az utak állapotát, a P+R parkolók építését és azt, hogy sokkal tisztábbak legyenek a közterületek és ne egy gaztenger fogadja a városban élőket – vélekedett.

“Az allergiások és a kutyások és a szülők biztos nem, de a kullancsok lehet, hogy örülnek. Ezt félve mondom, mert lehet, hogy a főpolgármester ki fogja találni, hogy ezek a helyek igazából kullancslegelők”

– fűzte hozzá.
Szentkirályi
A sajtótájékoztató végén Szentkirályi Alexandra bemutatott egy gyomcsokrot, amellyel hátralévő nyugdíjas éveire hasonlóan pihentető időszakot kíván Karácsony Gergelynek, mint ahogy az elmúlt öt évet töltötte. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A vegyvédelmi ruhában végrehajtott művelet egy fővárosi kijelölt méhlegelőn történt, a Kerepesi út osztósávjában, ahol a biodiverzitás háromszorosára nőtt az elmúlt években

“Most volt módom megnézni a Fidesz B jelöltjének tegnapi produkcióját, a kaszálósat. Bár fideszes politikusokra tényleg jellemző, hogy nagyokat szoktak kaszálni, ez most sem jött össze”

– fogalmazott a bejegyzésben a főpolgármester.

Az útpályát elválasztó úgynevezett osztósáv olyan zöldfelület, amelyet a forgalom miatt nem lehet használni kutyasétáltatásra vagy játszótérnek. Éppen ezért az a célja, hogy vadvirágossá váljon – tette hozzá.

A főpolgármester felidézte, hogy a “kormányszóvivő asszony” lekaszált egy köteg egérárpát, amelyet csokorba kötött a számára.

Ezzel kapcsolatban azt írta, hogy az osztósávban kialakult biodiverzitás lassan elnyomná az egérárpát, ám azzal, hogy Szentkirályi Alexandra lekaszálta, segített a gyomnövénynek megerősödni. Ugyanis az egérárpa akkor győz a többi vadvirág felett, ha folyamatosan zavarják a területet, például “felkészületlen politikusok”.

“Amondó vagyok, hogy bugyuta lejárató akciók helyett inkább segítsünk a beporzó rovaroknak, hogy a növényzet hűteni tudja egy picit a várost így a klímaváltozás idején”

– fogalmazott bejegyzésében a főpolgármester.
Kerepesi út

Karácsony Gergely: ingyenes szűrőprogramot indít a főváros