Kapásé az első magyar érem egyéniben

Kapás Boglárka
Kapás Boglárka: "Amíg megvan a mosoly, megvan minden" – Forrás: instagram.com/boglarkapas/

Kapás Boglárka szerezte a magyar úszók első egyéni érmét az idei világkupa-sorozatban, a széria berlini nyitóállomásán.

A pénteki finálékban az ötödik hely volt a “sláger” a magyaroknál, ugyanis 400 méter gyorson Késely Ajna, 200 méter háton Kovács Benedek, 50 méter gyorson pedig Szabó Szebasztián és Németh Nándor holtversenyben egyaránt ötödikként csapott célba. 

Holló Balázs és Pádár Nikolett egyformán a hetedik helyen zárt 400 méter gyorson.

A nap egyetlen magyar érmét a második helyen záró Senánszky Petra, Ugrai Panna, Késely Ajna, Pádár Nikolett összeállítású 4×100 méteres gyorsváltó szerezte, igaz, ebben a számban csupán három staféta indult.

A világszövetség honlapja szerint a szombati versenynapon Kapás Boglárka 400 méter vegyesen lett harmadik 4:45.17 perces teljesítménnyel.

A magyar döntősök közül a 24. születésnapját éppen szombaton ünneplő Márton Richárd 200 méter pillangón negyedik lett (1:57.12), míg Holló Balázs 200 méter vegyesen (2:00.39), Pádár Nikolett 200 méter gyorson (1:58.05) végzett ötödikként.

Férfi 50 méter háton két magyar is úszott a fináléban, Németh Nándor a hetedik (25.30), Szabó Szebasztián a nyolcadik (25.34) helyen csapott a célba.

A nap végén két 4×200 méteres gyorsváltó nézett szembe egymással, a Késely Ajna, Pádár Nikolett, Szabó-Feltóthy Eszter, Ugrai Panna összeállítású négyes legyőzte a hollandokat.

A világkupa a hétvégén a német fővárosban zajlik, a következő héten Athénban folytatódik, majd október 20. és 22. között a budapesti Duna Arénában zárul.

(MTI)

Kapás Boglárka: szeretnék olyan célt találni, ami motivál, de nem lehetetlen