Játékos teszttel népszerűsítik az olimpiát és az olimpikonokat a fiatalok körében

A fiatalok körében népszerűsíti az ötkarikás játékokat a DUE Médiahálózat és a Magyar Olimpiai Bizottság új, edukatív vetélkedője. A Magyar Olimpiai Csapat Nagy Diák Teszt célja, hogy a gyerekekben felkeltse és elmélyítse az olimpiai büszkeséget, információt adjon az olimpiai sportágakról és a magyar sikerekről. A tesztet bárki kitöltheti, az értékes nyereményekért ugyanakkor a 14 és 24 év közöttiek versenyezhetnek. 

Debrecenből Párizsba: olimpiai résztvevő a női kézilabda-válogatott

Nem volt olyan rég, hogy 1992-ben legendás úszónk, Egerszegi Krisztina három aranyéremmel tért haza Barcelonából. Nem beszélve Kozák Danutáról, aki rá 20 évre, 2012-ben kezdte el gyűjteni az olimpiai aranyérmeket, és hat címével a legeredményesebb magyar női sportoló az ötkarikás játékok történetében. Kozákhoz hasonlóan Hosszú Katinka is három aranyéremig jutott a riói olimpián – úszásban. A mai tizenévesek a XX. század végén, XXI. század elején értelemszerűen nem élhették meg azt az extázist, amit olimpikonjaink okoztak az országnak, nem is beszélve az olyan legendákról, mint Papp László, Kulcsár Győző, Keleti Ágnes, Hajós Alfréd, Gyulay Zsolt, a férfi vízilabdázók… És a sor szinte végtelen. A DUE Médiahálózat a Magyar Olimpia Bizottság támogatásával online játékot indított Magyar Olimpiai Csapat Nagy Diák Teszt néven, hogy az egykori sikereket bemutassa a fiataloknak, és az olimpia szellemiségét megismertesse velük.

Jogász hallgató nyerte a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak versenyt

– Egyedi programunk célja, hogy felhívja a figyelmet a Magyar Olimpiai Csapat 2024-es olimpiai részvételére, népszerűsítse az olimpiai eszmét és a sport szeretetét a fiatalok körében, bemutassa olimpikon büszkeségeinket – fogalmazott Szayly József, a DUE Médiahálózat alelnöke.  – A Magyar Olimpiai Csapat Nagy Diák Teszt egy 3 fordulós edukatív vetélkedősorozat, melynek első fordulójában a fiatalok széles rétegeinek ismereteit játékos formában, egy online teszt kitöltésével mérjük fel, erősítve az olimpiai szellemet, formálva a korosztály szemléletét, nemzeti öntudatát, és adjuk át a magyar olimpiai mozgalommal kapcsolatos információkat,

A netes csalásokra és a biztosítás fontosságára hívja fel a figyelmet az országos pénzügyi teszt/verseny