Izgalmas munkájáról mesél 10 nő a magyar zeneiparból

Stage, Darling! címmel zeneiparban dolgozó nőkkel közöl interjúkat a Fülesbagoly blog. A 10 részes podcast-sorozatban szerepel fesztiválszervező, menedzser, VJ, színpadmester és hangmérnök is. A 2023-as évadban az első vendég Kolonics Erika, a Szegedi Ifjúsági Napok igazgatója.

A közvélekedés szerint a zenei szakma egy férfias szakma. A zeneipar bármely területén is dolgozzon valaki, sok esetben kemény munkával, éjszakázással jár, és nehéz összeegyeztetni a családi élettel. Emiatt a zeneiparban férfiak dolgoznak. De vannak kivételek! A Stage Darling! podcast-sorozatban a zenei területről – legyen az énekes, fesztiválszervező, fénytechnikus – tíz nőt mutatunk be egy-egy mélyinterjúval, munkájának szépségeiről, nehézségeiről beszélgetünk velük. A Fülesbagoly blog első szériája tavaly lement, most pedig újabb 10 interjúval bővül. Az idei első adásban Kolonics Erika, a Szegedi Ifjúsági Napok és IH Rendezvényközpont igazgatója nyilatkozik. A podcast-ben beszél a fesztivál működéséről, tervezésről és a zenekarokkal való egyeztetésről. Erika a nehéz pillanatokról is mesél, például hogyan élték meg, amikor Sean Paul pénteken lemondta a szombati fellépését. Szóba kerül Majka és Curtis ominózus 2018-as SZIN-es koncertje, amin Curtis végül nem jelent meg. Erika elárulja, hogyan érkezett Szegedre Rita Ora énekesnő, és férje, Taika Waititi rendező.

A sorozatban interjút ad még Csiszár Virág, a Sziget nemzetközi koncertszervezője, Fernbach Erika, a Majdnem Híres Rocksuli szervezője, Fiák Kriszta, Ákos koncertszervezője és sajtómenedzsere, Hegyi Júlia Lily koncertfotós, Ligeti Szilvi, a Margaret Island menedzsere, Liszkai Zsani multi-instrumentalista hangmérnök, Major Brigitta színpadmester, műszaki vezető, Sárhegyi Dominika visual designer és Saya Noé  énekesnő.

A Stage, Darling! műsorvezetője Réti Nóra, ötletgazdája és szerkesztője Nagy Szabolcs, a podcast-sorozat az NKA Hangfoglaló Program támogatásával jött létre. 

A beszélgetés Kolonics Erikával: https://open.spotify.com/episode/5PLZaEpM2qylKQqdXqdWjn

További információ:

fulesbagoly.blog.hu