Íme Itt az Acer Swift 14 AI

Az Acer bejelenti első Copilot+ PC-jét, a Swift 14 AI laptopot

Snapdragon X Series Platformmal meghajtva a Swift 14 AI egy új AI-korszakot nyit meg vadonatúj élményekkel

Szerkesztői összefoglaló:

  • A Swift 14 AI, az Acer első Copilot+ PC-je, vékony és könnyű alumínium házzal, valamint egy sor optimalizált mesterséges intelligencia funkcióval érkezik a fokozott termelékenység és mobilitás támogatására.
  • A Snapdragon® X sorozatú platformokon[1] működő, integrált NPU-val, amely másodpercenként 45 trillió műveletet (TOPS) biztosít, az Acer Swift 14 AI szupertöltve van, hogy óriási fejlődést mutasson a teljesítményben, az egész napos akkumulátor-élettartamban és az új AI-élményekben.
  • A Swift 14 AI támogatja a Windows 11 következő generációs AI-funkcióit; Recall, Cocreator, Live Captions, új Windows Studio effektusok és Auto Super Resolution, amely a Windows-eszközök kategóriájában a legerősebb, legintelligensebb és leghatékonyabb laptopok közé helyezi

Az Acer piacra dobta első Copilot+ PC-jét a Swift 14 AI laptoppal, a Microsofttal és a Qualcomm Technologies, Inc.-vel együttműködve, ezzel egy új mesterséges intelligencia korszakot nyit meg vadonatúj felhasználói élményekkel és AI-képességekkel a Windows 11 rendszeren. A Swift 14 AI több kivitelben is rendelkezik, Snapdragon X Elite és Snapdragon X Plus platformokon[1] működő modellek, és mindkettő a világ leggyorsabb laptopokhoz való NPU-jával rendelkezik, amely lehetővé teszi az eszközön történő mesterséges intelligencia feldolgozást. A felhasználók az intelligensebb PC-funkciókkal egyszerűsíthetik a mindennapi feladatokat, és hatékonyabban kezelhetik az összetett munkaterheléseket.

“A teljes mértékben mesterséges intelligenciára tervezett Swift 14 AI az első a sok érkező Acer Copilot+ PC közül” – mondta Jerry Kao, az Acer Inc. vezérigazgatója. „Ezek a következő generációs mesterséges intelligencia PC-k jelentős ugrást tesznek lehetővé a mesterséges intelligencia feldolgozási teljesítményében. A Snapdragon X Elite és a Snapdragon X Plus vadonatúj élményeket kínál, amelyekről tudjuk, hogy a felhasználók imádni fogják.”

„Izgalmas együttműködni az Acerrel, hogy mesterséges intelligencia technológiát implementáljanak a Windows PC-s eszközeikbe az elegáns ultrabookoktól a nagy teljesítményű játékrendszerekig. Együttműködésünk kulcsfontosságú volt a produktív és biztonságos PC-k szállításában, amelyek az ügyfelek széles körét szolgálják ki, miközben egyensúlyt teremtenek a stílus, a teljesítmény és a megfizethetőség között, így a technológiát szélesebb közönség számára is elérhetővé tesszük, miközben a fenntarthatóságra is összpontosítunk. Az Acer Copilot+ PC-jének, a Swift 14 AI laptopnak a piacra dobásával új AI-élményeket biztosítunk az ügyfelek számára, kihasználva az eszközön és a felhőben található mesterséges intelligencia előnyeit” – mondja Mark Linton, a Microsoft Corp. Device Partner Sales üzletág alelnöke.

“A Swift 14 AI egy figyelemre méltó eszköz, amely bemutatja a Snapdragon X Elite platform teljesítményét és intelligens képességeit” – mondta Kedar Kondap, a Qualcomm Technologies, Inc. Compute & Gaming felelős alelnöke és vezérigazgatója. A világ leggyorsabb NPU-ja val hajtott laptopokhoz és a nagy teljesítményű CPU-magokhoz, hasonlóan a Swift 14 AI úttörő a mesterséges intelligencia, fokozott termelékenység és kreativitás terén, így az Acer új eszköze egy igazi úttörő az AI-kompatibilis laptopok világában.”

Snapdragon X Series Platform: A következő generációs AI PC-k

A Snapdragon® X sorozatú processzorok mesterséges intelligenciához készültek, és úgy lettek kialakítva, hogy kategóriájában a legerősebb, legintelligensebb és leghatékonyabb Windows rendszerre készült processzorok közé tartozzanak. A Snapdragon X Elite[1], által hajtott új Acer Swift 14 AI 12 nagy teljesítményű CPU magot tartalmaz egy 4 nm-es node-on, integrált Qualcomm Adreno™ GPU-val 3,8 TFLOPS-sal és Qualcomm Hexagon™ NPU-val, amely 45 TOPS-ra képes. Továbbá akár 32 GB LPDDR5X-8533 memóriával és akár 1 TB-os NVMe PCIe Gen 4 SSD-vel is fel van vértezve, hogy fokozza a rendszer teljesítményét, és az energia feláldozása nélkül navigáljon a többfeladatos munkaterhelések között a termelékenység, a kreativitás és a magával ragadó szórakoztató forgatókönyvek között. A több száz, Arm-kompatibilis architektúrára optimalizált prémium alkalmazással párosítva a Snapdragon X Elite és a Snapdragon X Plus processzorok zökkenőmentesen és hatékonyan működő felhasználói élményt tesznek lehetővé.

Az új AI éra elkezdődött a Copilot+ PC-kkel

Az új Swift 14 AI-t mesterségesintelligencia segítségével optimalizálták, új termelékenységet, kreativitást és kommunikációs élményeket kínálva.

A Recall[i], segítségével a felhasználók egyszerűen megtalálhatják a számítógépükön látott dolgokat, egyszerűen csak körülírják, ami az emlékezetükben maradt. A felfedezhető idővonalnak köszönhetően a felhasználók könnyedén görgethetnek az időben, hogy visszatérjenek a korábban használt alkalmazásokhoz, dokumentumokhoz vagy üzenetekhez. Az élő fordításokkal rendelkező Live Captions [2,ii] automatikus beszédfeliratokat biztosít, és valós időben lefordít bármely élő vagy előre felvett videót 44 nyelvről angolra.

A képzelet és a kreatív képességek kihasználása érdekében vizuális vagy írásos felszólítások segítségével a Cocreator[2,3]-ral együtt lehet mesterséges intelligencia képeket és szövegeket létrehozni az eszközön. Az Auto Super Resolution[2] automatikusan, valós időben növeli a játékok grafikus felbontását és képkocka-frissítési gyakoriságát, hogy teljesítmény romlása nélkül biztosítsa a játékosok által vágyott látványt. Azok számára, akik mindig a legjobbjukat szeretnék mutatni és tökéletesen hangzani, miközben bevonják a közönséget a videohívásokba, a Windows Studio Effects[2,3] segít automatikusan javítani a fényviszonyokat és kiküszöbölni a nem kívánt zajt. Három művészi szűrő aktiválására is használható bármely videóplatformon a gyorsbeállítások (Quick settings) segítségével, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy új és kreatív módon fejezzék ki magukat videohívások során. A Copilot, az Ön mindennapi mesterséges intelligencia-társa pedig egyetlen kattintással elérhető a dedikált Copilot gombbal.

Prémium dizájn és jellemzők

Modern képességeit és használhatóságát tükrözve a Swift 14 AI kifinomult Copilot+ PC-exkluzív dizájnnal rendelkezik, amelyet a vékony és könnyű ház fedelére bélyegzett egyedi mesterséges intelligencia ikon, valamint az érintőpadon megvilágított tevékenységjelző emel ki, amikor a készülék vagy a Copilot aktiválva van. A laptop 14,5 hüvelykes WQXGA (2560×1600) IPS kijelzővel rendelkezik, 120 Hz-es frissítési gyakorisággal és 100%-os sRGB színskála támogatásával. Akár széltől szélig érő érintőképernyős opcióval és a TÜV Rheinland Eyesafe® Certification 2.0 tanúsítvánnyal rendelkezik, amely segít minimalizálni a káros kék fény hatásait a színpontosság feláldozása nélkül. A 180 fokos zsanér kialakítása biztosítja a különböző felhasználói módok rugalmasságát, és lehetővé teszi az alumínium burkolat egy kézzel történő egyszerű kinyitását.

Az 1440p-s QHD IR webkamera hármas mikrofonnal[1] és adatvédelmi zárral támogatja az Acer mesterséges intelligenciával bővített konferenciaeszköz-készletét az Acer PurifiedView™ 2.0-ban és az Acer PurifiedVoice™ 2.0-ban, hogy a felhasználók mindig a legjobban mutassanak és hangozzanak. Ezek gyorsan kalibrálhatók az Acer QuickPanel segítségével, amely intuitív módon jelenik meg, ha az eszköz webkameráját vagy mikrofonját bekapcsolják. Egy dedikált billentyű a Red Dot Design Award-nyertes AcerSense™ alkalmazáshoz irányítja a felhasználókat az eszközkezeléshez, valamint az Experience Zone-on keresztül elérhető AI-funkciók könyvtárához.

Ez a Copilot+ számítógép Windows Hello-val érkezik, amely támogatja a biometrikus és arcfelismerő bejelentkezést a gyors és biztonságos hozzáférés érdekében. A fenntarthatóság továbbra is létfontosságú pillére az Acer következő generációs termékeinek, mivel a Swift 14 AI PCR műanyagot használ az eszközben, 100%-ban újrahasznosítható csomagolással szállítják, és megkapta az EPEAT Gold minősítést a legmagasabb EPEAT kritériumoknak való megfelelésért. Az laptop Wi-Fi 7 és Bluetooth™ 5.4 csatlakozással is büszkélkedhet, amely akár 5,8 Gbps sebességet és alacsony, 2 ms alatti hálózati késleltetést biztosít, valamint bőséges portválasztékkal büszkélkedhet, köztük két USB Type-C és két USB 3.2 Type-A csatlakozással.

Ár és elérhetőség

Az Acer Swift 14 AI (SF14-11) júniustól elérhető az EMEA régióban, 1499 Eurótól

A pontos specifikációk, az árak és elérhetőség régiónként változhat. Ha többet szeretne megtudni az elérhetőségről, a termékleírásokról és az árakról az adott piacokon, kérjük, látogasson el a www.acer.com oldalra.

Specifications / Specifikációk

NameAcer Swift 14 AI
ModelSF14-11
Operating SystemWindows 11 for ARM64
ProcessorsSnapdragon X Elite X1E-78-100 processor (12 cores up to 3.4 GHz, integrating Qualcomm Hexagon™ NPU AI Engine up to 45 TOPs)
SnapdragonX Plus X1P-64-100 processor (10 cores up to 3.4 GHz, integrating Qualcomm Hexagon™ NPU AI Engine up to 45 TOPs)
GraphicsQualcomm® Adreno™, up to 3.8 TFLOPS
Screen14.5″ WQXGA (2560×1600) Display with IPS Technology, 120 Hz, 16:10 aspect ratio 100% sRGB, TÜV Rheinland Eyesafe® Certified 2.0, Touchscreen option
MemoryUp to 32 GB dual-channel LPDDR5X-8533 SDRAM
StorageUp to 1 TB, PCIe Gen4, NVMe
Camera1440p QHD IR camera, with Privacy Shutter and Triple-mic support
AudioDTS® X Audio, dual speakers with smart app
PortsTwo USB Type-C (supporting DisplayPort, USB charging), Two USB 3.2 Gen 1 Type-A, HDMI 1.4
Battery75 Wh 3-cell Li-ion battery, fast charging; provides battery life up to 12 hours
Wireless and NetworkingWi-Fi 7 and Bluetooth 5.4 or above
FeaturesMicrosoft Copilot + Copilot Key, AcerSense™ + Experience Zone + AcerSense key, Acer PurifiedVoice™ 2.0, Activity Indicator, Backlit keyboard
Dimensions322.6 (W) x 225.95 (D) x 15.9 (H) mm [12.7 (W) x 8.9 (D) x 0.63 (H) inches]
Weight1.68 kg (3.7 lbs.)

i [1] A specifikációk a modelltől és a régiótól függően változhatnak. Minden modell a rendelkezésre állás függvényében.

[2] A következő generációs szolgáltatások, beleértve a FUNKCIÓK LISTÁJÁT, ha megnevezik vagy láthatók, a kezdeti indításkor hardverfüggőek, és a Windows Update segítségével kerülnek telepítésre, ha elérhető (ingyenes letöltés; ISP-díjak vonatkoznak rá). A funkciók szállításának időpontja eszközönként és piaconként változhat

ii [3] Bizonyos nyelvekre (angol, kínai (egyszerűsített), francia, német, japán és spanyol) optimalizálva. Tartalmi és tárolási korlátozások vonatkoznak rájuk. Lásd [https://aka.ms/nextgenaipcs].