Idegenben győzött az UTE

UTE

Az előző idényben sereghajtó UTE 4-1-re győzött a szomszédvár Budapest JAHC káposztásmegyeri otthonában a jégkorong Erste Liga 2023/24-es idényének első játéknapján.

A lila-fehérek emberelőnyben a 4. percben vezetéshez jutottak, amelyet a tengerentúlról hazatért Keresztes Levente kiegyenlített. Kiss Patrik gyorsan megint az UTE-nak szerzett vezetést, a folytatásban már egyértelműen a vendégek akarata érvényesült. 

Keresztes Levente

“Én úgy gondolom, hogy az első öt percet elég lassan kezdtük, de utána elég keményen nyomás alá tudtuk helyezni az Újpestet. Több helyzetet dolgoztunk ki, viszont nem volt elég forgalom a kapu előtt, nem akartunk igazán dolgozni a gólokért, és ha lehet ilyet mondani, akkor kevés jó lövésünk volt. Ebben kell fejlődni, hogy a kapu előtt nagyobb forgalmat kialakítani, hogy több gólt tudjunk lőni mint eddig.”

Miskolcon jól kezdett a vendég Debrecen, és bár kétszer is emberhátrányba került, John Brice révén megszerezte a vezetést. A második harmad első tíz percében a korábbiakhoz képest már sokkal hatékonyabb volt a DVTK és háromszor is eredményes volt. Sőt, a 48. percben már 4-1-re vezetett. A DEAC keményen tartotta magát, még egy verekedéstől is erőre kapott, így faragott hátrányából, ám Roman Berdnyikov végleg eldöntötte az összecsapást. Ez volt a nyitónap egyetlen hazai diadala.

A székesfehérvári ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban a vármegyei rivális Dunaújváros a 8. percben 2-0-ra elhúzott, majd a harmadik játékrész elején már féltucat gól volt a különbség. A hajrában a duplázó Jan Blasko kozmetikázott az eredményen, a vendégektől öten is két ponttal zártak.

Kétgólos hátrányból fordítva győzött a címvédő

Az előző kiírásban csak negyeddöntőig jutó Szereda jól kezdett, a 9. percben kétszer is betalált, ám a kétgólos előnyéből negyven perc után kétgólos hátrány lett, a GYHK 69 másodperc alatt lőtt három gólt. A fordulást követően gyorsan jött a szépítés, azonban az egyenlítés nem sikerült, és amikor kockáztatott a Sportklub, kapott még két gólt.

Jégkorong Erste Liga

FEHA19 – Dunaújvárosi Acélbikák 2-6 (0-2, 0-3, 2-1)
Gól:
 Jan Blasko (53.,, emberelőnyben, 55.), ill. Elliot Curt Lorraine (6.), Vlastimil Dostalek (8.), Oliver Ödman Hadzinikolic (29.), Somogyi Balázs (40.), Santeri Sillanpaa (40.), Szalma Zsolt (42.)

DVTK Jegesmedvék – DEAC 5-2 (0-1, 3-0, 2-1)
Gól:
 Gianluca Cesar Esteves (22.), Szathmáry Simon (29.), Dillon Martin Hill (30.), Travis Paul Verveda (48.), Roman Berdnyikov (56.), ill. John Brice Raymond (12.), Mihail Bucskin (54.)

Budapest JAHC – UTE 1-4 (0-1, 1-1, 0-2)
Gól:
 Keresztes Levente (28.), ill. Kyle Just (4., emberelőnyben), Kiss Patrik (35.), Sam Benjamin Coatta (49.), Nádasy Márton Olivér (54.)

SC Csíkszereda – Gyergyói HK 3-6 (2-0, 0-4, 1-2)
Gól:
 Aiden James Brown (9.), Balázs Péter (9.), Troy Neil Rutkowski (43., emberelőnyben), ill. Brance Orban (24., 57., a másodikat emberelőnyben), Vincze Péter (25., 38.), Bodó Christopher (25.), Császár Hunor (59.)

Forrás: MJSZ / MTI

Felavatták Zsengellér Gyula emléktábláját Újpesten