Hová tűnt a Mikulás?

Mikulás

Hová tűnt a Mikulás? címmel interaktív családi játékot szervez december 6. és 22. között a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) és a szegedi Somogyi-könyvtár. 

A családok számára meghirdetett programban játékos feladatok megoldásával kell megtalálni az elveszett Mikulást

A játékos nyomozás részben a genial.ly platformon kialakított felületen zajlik különböző online játékok segítségével, de több feladatot a könyvtárakban, offline módon lehet megoldani – tájékoztatta a FSZEK az MTI-t pénteken.

Budapesten a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sárkányos Gyerekkönyvtárában, a 11. kerületi Karinthy Könyvtárban és a 19. kerületi Üllői úti Könyvtárban lehet a játékhoz csatlakozni, Szegeden pedig a Somogyi-könyvtár központi épületében és egyes fiókkönyvtáraiban.

Valamennyi helyszínen segítséget kaphatnak a kaland résztvevői a szervezőktől a nyomozáshoz, amely mintegy 1 órát vesz igénybe.    

A közlemény szerint a karácsonyi játék az egész család számára izgalmas kihívásokat, interaktív feladatokat, tartalmas kikapcsolódást kínál és a közös családi nyomozás izgalmas élményén túl fejleszti a gyerekek kreatív készségeit is.

A Mikulás-játék az első állomása a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Somogyi-könyvtár együttműködésének. A partnerség keretében többféle rendezvény, program és játék várja majd a könyvtárlátogatókat a közeljövőben – írták a közleményben.

Hétvégén karácsonyi gyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt az Auchan áruházakban