Honda újdonságok a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon

Mint arról az Egyszer már láttam autót korábban már beszámolt, bemutatkoznak a legfrissebb termékek, szolgáltatások és műszaki fejlesztések, amelyeket a Honda-álmok hívtak életre.

A Honda Motor Co., Ltd. nyilvánosságra hozta, hogy milyen autókat, motorkerékpárokat, műszaki fejlesztéseket, szerszámgépeket és tanulmánymodelleket mutat majd be a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon, azaz a korábban Tokyo Motor Show-ként ismert JAPAN MOBILITY SHOW-n. Sajtónapok: október 25-26., nyilvános napok: október 28-tól november 5-ig.

A JAPAN MOBILITY SHOW 2023 rendezvényen bemutatkozó Honda termékek és szolgáltatások az alábbi honlapon tekinthetőek meg:

http://global.honda/en/japan-mobility-show/2023/

A Honda mobilitással kapcsolatos fejlesztéseit a márka jelmondata határozza meg: Az álmok ereje – Így hozzuk Önt mozgásba. – A sokat mondó szlogent az alábbi üzenettel toldották meg a Honda munkatársai:

„A Honda mindig is azoknak köszönhette erejét, akik a vállalatnál dolgoztak. Nagyra törő álmaiknak és lelkiismeretes munkájuknak köszönhetően csupa olyan termék született, ami nemcsak a helyváltoztatásban segítette az embereket, hanem szívüket is megdobogtatta, sőt nagyban hozzájárult ahhoz, hogy valósíthassák újabb és újabb álmaikat, melyek a jövőt formálják”.

A globális jelmondat azt a szenvedélyt hivatott szavakba önteni, ami a Japán Mobilitási Kiállításon bemutatkozó termékek, szolgáltatások és technológiák kidolgozását is hajtotta. Ezekkel a vásárlók „áthághatják a tér és az idő korlátait, valamint kiterjeszthetik képességeiket és lehetőségeiket”. A Honda kiállítási területén a látogatók elképzelhetik saját jövőbeni álmaikat, és olyan élményekben lehet részük, amelyek újabb álmokat hívnak életre.

A Honda standjának témája: „Honda DREAM LOOP” (magyarul Honda ÁLOMISMÉTLŐ)

A „Honda DREAM LOOP” abba a jövőbe kalauzolja el az érdeklődőket, amit az emberek különféle álmai formálnak. Ezek az álmok egyre inkább kiteljesednek majd, méghozzá olyan mobilitási eszközökben és szolgáltatásokban, melyek alapját a Honda álmaiban szereplő fejlesztések adják.

A Honda által kialakított látogatói tér nemcsak azon álmokkal és elképzelésekkel ismerteti meg az érdeklődőket, amelyek megvalósultak, hanem arról is képet ad, hogy miként alakulhat az emberek hétköznapi élete, ha a Honda álmai megvalósulnak. Az ilyen kiállítói terekkel azt kívánja elősegíteni a vállalat, hogy a vásárlók megértsék a Honda álmait és a jövőbeni társadalomról formált elképzeléseit.

Mindemellett a Honda különleges, JAPAN MOBILITY SHOW 2023 kapcsán létre hozott honlapja olyan látogatói-résztvevői élményt nyújt, ami alkalmat ad a felhasználóknak, hogy saját szavaikkal írják le az álmaikban szereplő mobilitási formákat. A bevitt szövegből mesterséges intelligencia generált álomképet mindenkinek. Ezek a rajzok a Honda kiállítási területén elhelyezett LED-falakon is megjelennek majd, arra ösztökélve a szemlélőket, hogy maguk is elábrándozzanak a Hondával közösen megteremthető, jövőbeni életterekről, és osztozzanak az alkotás örömében.

A kiállításon megjelenő főbb Honda újdonságok

Az álmok megtestesüléseként létre jövő mobilitási termékekkel a Honda valódi értéket kíván teremteni. Célja, hogy az emberek „átléphessék” a tér és az idő korlátait, s kiterjeszthessék képességeiket, illetve lehetőségeiket”. Maga a kiállítás és a különleges honlap is azokat a Honda termékeket és technológiákat mutatja be, amelyek ilyen értéket képviselnek.

<Honda mobilitási termékek, melyek kitolják a határokat>

 • SUSTAINA-C és Pocket tanulmány (Világpremier)

A tanulmánymodellként színre lépő elektromos személygépkocsit és motorkerékpárt úgy tervezték, hogy segítsen lebontani a korlátozott energiaforrások jelentette korlátokat. Mindkét jármű újrahasznosított és újrafelhasznált akrilgyantából készül, s azt bizonyítja, hogy megfelelő alapanyag-körforgással fenntartható és szórakoztató mobilitási eszközök hozhatóak létre, melyek hosszú távon is biztosítják a helyváltoztatás szabadságát.

 • SC e: Concept (világpremier)

Egy elektromos tanulmánymotor, amivel az időkorlátokat bonthatják le a felhasználók. Mivel az energiaforrás könnyedén cserélhető, nem kell az akkumulátorok töltésére várni, tehát rengeteg idő szabadul fel. A Honda Mobile Power Pack e: névre keresztelt cserélhető akkumulátorcsomaggal kihasználhatóak a megújuló energiaforrások előnyei, nem mellesleg garantált a kimagasló teljesítmény és a magával ragadó vezetési élmény. Mindez kényelmessé és környezetbaráttá teszi a hétköznapi mobilitást.

 • HondaSpecialty Sports tanulmány (világpremier)

Egy elektromos sportkocsi tanulmánymodellje, ami a vezetés színtiszta élményével ajándékozza meg a pilótát, tanúbizonyságát adva, hogy a karbonsemlegesség és az önvezető járművek korában is élvezetes lehet egy autó, és jelentős időt takaríthat meg gazdájának. Egyedi megjelenésével és egyedülálló képességeivel ez a koncepció segíthet még gazdagabbá és élvezetesebbé tenni a mindennapokat.

 • HondaJet/Honda eVTOL *1

A Honda a földön és a levegőben egyaránt segíti az emberek helyváltoztatását, így „három dimenzióban” járul hozzá a tér és az idő korlátainak ledöntéséhez. Hogy a látogatók megismerhessék a vállalat szerteágazó tevékenységét, a Honda kiállítja a sugárhajtású HondaJet Elite II üzleti repülőgép belterének élethű mását, ahol bárki kényelembe helyezkedhet és átérezheti a különleges gépmadár nyújtott élményt. Ráadásként a Honda eVTOL 1:5 arányú modellje is megtekinthető lesz, sőt a Honda a VTOL jelenleg fejlesztés alatt álló hibrid, gázturbinás hajtóművét is közszemlére bocsátja a japán cég.

*1 eVTOL: elektromos, függőleges felszállásra és landolásra képes légi jármű

 • Elektromos termékek, amelyek működését a Honda Mobile Power Pack e: biztosítja

A megújuló forrásból származó energia tárolását és hordozását lehetővé tévő Honda Mobile Power Pack e: különféle alkalmazásával azokon a helyeken is megoldható a fenntartható és szabad mobilitás, ahol korlátozott az energiaellátás. A Honda számos olyan elektromos terméket mutat be, amelyek áramellátásáról Honda Mobile Power Pack e: vagy egyéb innovatív technológia gondoskodik.

<Honda mobilitási termékek, melyek kiterjesztik a képességeket és a lehetőségeket>

 • Honda CI-MEV (világpremier)

Ezt a kétüléses, négykerekű, elektromos járművet egyebek mellett a Cooperative Intelligence (CI) és az önvezető rendszer teszi egyedülállóvá. Mindkettőt a Honda fejlesztette, és azt a célt szolgálja, hogy az „utolsó mérföldön” is egyszerű és hatékony legyen a helyváltoztatás. A CI-MEV kibővíti az emberek életterét, hiszen olyan területeken oldja meg a mobilitási gondokat, ahol nincs tömegközlekedés és/vagy az embereknek sokat kell gyalogolnia.

 • Honda Autonomous Work Vehicle (Honda Autonóm Munkajármű, japán premier)

Ez a platformszerű, különféle kiegészítőkkel felszerelhető, megannyi munkára befogható, autonóm jármű nagy terheket is könnyedén elszállít. Mivel olyan környezetben is elboldogul, ahol az emberek csak nehezen, nagyban hozzájárulhat a felhasználók képességeinek és lehetőségeinek kibővítéséhez.

 • Honda Avatar Robot

Az úgynevezett avatar robot szintén segít az embereknek, hogy „átléphessék a tér és az idő korlátait, s kiterjeszthessék képességeiket, illetve lehetőségeiket”. Hatékony mivoltát és például sokujjas kezét a Honda egyedülállóan gazdag robotépítési tapasztalatának köszönheti, melyet egyebek mellett az ASIMO humanoid és mesterséges intelligencián alapuló távirányítási rendszerének fejlesztésekor szerzett. A Honda Avatar Robot lehetőséget ad az embereknek, hogy távolról kezeljenek vagy tapasztaljanak meg dolgokat, mintha csak személyesen lennének jelen.

 • UNI-ONE

Ez egy kéz nélkül használható, személyi közlekedési eszköz, amelynek alapját a Honda által fejlesztett különleges egyensúlyozó rendszer, valamint a Honda Omni Traction Drive System névre keresztelt, minden irányba gurulni képes, hajtott kerék adja. E két technológia révén az UNI-ONE egyszerű súlypontáthelyezéssel, ülve irányítható, felállás nélkül is szabad mozgást biztosítva a felhasználónak. Az UNI-ONE a mozgásukban korlátozott emberek lehetőségeit is kibővíti.

A Honda Shogo elektromos autók több kórházban ápolt gyermeket érnek el

 • További Honda mobilitási termékek, melyek kiterjesztik az emberek lehetőségeit
 • Új, ipari, közületi felhasználásra szánt mini-BEV (akkumulátoros minijármű) és Power Exporter e: 6000 (hordozható energiaforrás)

A mobilitási termékek és szolgáltatások az IGNITION*2-ből, a Honda új vállalkozásalapító programjából származnak:

 • Speciális érzékelőkkel és navigációs rendszerrel ellátott Ashirase cipő, ami vakok és gyengénlátók tájékozódását segítheti. (Ashirase, Inc.)
 • Striemo, egyszemélyes, háromkerekű elektromos hajtsú mikromobilitási termék (Striemo Inc.)
 • RAIL ACTIVE-e kerékpár SmaChari rendszerrel, ami folyamatos elektromos rásegítést és mobilkommunikációs kapcsolatot szavatol. A SmaChari az első IGNITION-ből származó technológia, amelyet a Honda a saját márkaneve alatt fog forgalmazni.

*2 A Honda által életre hívott IGNITION program célja, hogy olyan ötletek, álmok, műszaki elképzelések valósulhassanak meg, amelyek megoldást nyújtanak a társadalmi problémákra, egyszersmind valódi értéket teremtenek. A kezdeményezés 2017-ben indult, s 2020-ban már elkezdődhetett az új vállalkozások létrehozása, egyúttal az ötletek megvalósítása és bevezetése. Az első cég, ami az IGNITION-nek köszönhetően 2021-ben létrejött, a látássérültek tájékozódását segítő Ashirase, a második pedig a Striemo, Inc.

A Honda kiállítási területén felsorakozó termékek és technológiák

*3 WP = világpremier, JP = japán premier

Az „Idő korlátainak átlépése” névre keresztelt terület


KategóriaWP/JP3

TanulmánymodellHonda Specialty Sports ConceptSzemélygépkocsiWP
BemutatómodellCruise OriginSzemélygépkocsiJP
Tervezett sorozatgyártású termék (Észak-Amerika)PrologueSzemélygépkocsiJP
A „Tér korlátainak átlépése” névre keresztelt területKiállított modellek és technológiákHondaJet Elite II belső terének teljes méretű modelljeEgyebekJP
HondaJet Elite II géptörzsének 1:4 méretarányú modelljeEgyebek
HF120Egyebek
Honda eVTOL 1:5 méretarányú modelljeEgyebek
Hibrid gázturbina-rendszerEgyebek
A 2021-es F1-szezonban használt RA621H erőforrásEgyebek
A „Korlátozott energiaforrások korlátainak átlépése” névre keresztelt területTanulmánymodellSUSTAINA-C ConceptSzemélygépkocsiWP
Pocket ConceptMotorkerékpárWP
MEV-VAN ConceptSzemélygépkocsi
SC e: ConceptMotorkerékpárWP
Tervezett sorozatgyártású modellHonda Power Pod e: prototípusÁramellátási termékek
Elektromos hajtásrendszer kis méretű vízi járműhözÁramellátási termékek
Kiállított modellek és technológiákHonda üzemanyagcella-modul prototípusaEgyebek
Sorozatgyártású modell

Sorozatgyártású modellEM1 e:Motorkerékpár
Honda Power Pack Exchanger e: akkumulátortöltő állomásegységÁramellátási termékek
Háromkerekű elektromos taxi („riksa”)Áramellátási termékek
PC05E-1 elektromos mikroföldmunkagép (Komatsu)Áramellátási termékek
Az „Emberek lehetőségeinek kibővítése” névre keresztelt területKiállított modellek és technológiákHonda Avatar RobotEgyebek
UNI-ONEEgyebek
Ashirase (Ashirase, Inc.)Egyebek
BemutatómodellHonda Autonomous Work VehicleSzemélygépkocsiJP
Az „Emberek életterének kibővítése” névre keresztelt területBemutatómodellHonda CI-MEVSzemélygépkocsiWP
Tervezett sorozatgyártású modell (Japán)Vadonatúj, kereskedelmi célú mini-BEVSzemélygépkocsiJP
Sorozatgyártású modellPower Exporter e: 6000 hordozható energiaforrásÁramellátási termékek
Kiállított modellek és technológiákSmaCharival felszerelt RAIL ACTIVE-e kerékpár
(Y. International., inc.)
Egyebek
Striemo (Striemo, Inc.)Egyebek