Hibátlan teljesítménnyel csoportelső a 3×3-as lány hokiválogatott 

hokiválogatott
Fotó: MOB / Szalmás Péter

Hibátlan teljesítménnyel, veretlenül jutott tovább csoportjából a 3×3-as lány jégkorong-válogatott, amely kedden a házigazda Koreai Köztársaságot és Olaszországot győzte le a dél-koreai Kangvonban zajló IV. téli ifjúsági olimpián (YOG).

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) keddi közleménye szerint az ázsiaiak elleni találkozón a rivális hangos szurkolótábora, az olaszokkal szembenin pedig az ellenfél test-test elleni játéka jelentett nagy kihívást a magyaroknak. A válogatott azonban mindkét találkozót sikerrel abszolválta (16-0, illetve 11-1), így minden csoportmérkőzését megnyerve, első helyen jutott elődöntőbe, ahol szerdán újra az olaszokkal találkozik.

“Jól sikerült a csoportkör, örülök az eddig látottaknak, az igazi feladat azonban még csak ezután vár a lányokra, a valódi kihívás szerdától kezdődik” – nyilatkozta Marleen Collins Delaney, a magyar csapat szövetségi kapitánya a második mérkőzés után. 

“Nagyon örülünk, hogy hibátlan mérleggel zártuk a csoportkört, remélem, meg is tudjuk őrizni a veretlenségünket” – tette hozzá a válogatott Faragó Luca. “Az olaszok ellen nehezebben kezdtünk, nem tudtuk a saját játékunkat játszani, de aztán összekaptuk magunkat, és nyerni tudtunk. Most próbálunk gyorsan sokat pihenni és regenerálódni.”

Alpesisíben a lány óriásműlesiklás meglehetősen szokatlan módon kezdődött Körtvélyessy Dóra számára, mert az első futamot bot nélkül kellett megoldania.

“A rajtban, amikor kilöktem magam, beakadt a bot vége, nyilván rántottam rajta egyet, hogy kijöjjön, de a teteje elengedett, így kénytelen voltam bot nélkül elindulni” – mondta utólag Körtvélyessy. 

“Kellett néhány másodperc, hogy összeszedjem magam, életemben nem mentem még így, de alapvetően élveztem, és nem is volt rossz menet, egyszer ingott csak meg a felsőtestem. Amikor leértem a célba, és láttam, hogy csak öt másodpercet kaptam, el sem hittem, ráadásul nagyon jól esett, hogy mindenki tapsolt, nem hitték, hogy így lejövök.”

Körtvélyessy hozzátette, a második menete annak ellenére is “rendben volt”, hogy elég nehéz volt a pálya, a megszerzett 24. hellyel pedig nem elégedetlen.

 Szabadstílusú síben a nagyon nehéz pályán Szeghalmi Fanni és Tymcyna Dóra is szépen helyt állt, előbbi 10. utóbbi 22. lett.

Sílövészetben a sprintszámra került sor kedden, amelyben Kunos László a 89., Bozóki Laura pedig a 81. helyet szerezte meg. A körülmények szokatlanok voltak a magyarok számára, mert nagyon hideg volt a hegyen.

A gyorskorcsolyázók 1500 méteres számában Vancsó Rebeka a 28., Sándor Lilla pedig a 29. helyen fejezte be a versenyt

Forrás: MOB / MTI

Major Dominik bronzérmes 500 méteren