Gyermekei jövőjébe fekteti a millióit a magyar vízilabda legendája

Faragó Tamás
Faragó Tamás. Fotó: Pesti Tamás

A Nemzet Sportolója címmel is kitüntettett olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar vízilabdázó, a női válogatott szövetségi kapitányaként vb- és Eb-győztes Faragó Tamás nemrég Prima Primissima díjat kapott érdemei elismeréséül. 

A Metropolnak azt is elárulta, hogy mire költi a díjjal járó 15 millió forintos jutalmat

Nemes versenyben érdemelte ki a Prima Primissima díjat Faragó Tamás, hiszen olimpiai bajnokokat, Fábián Lászlót és Kovács Antalt előzte meg a választáson. A Metropolnak nyilatkozva elárulta, hogy nem csak az övé az érdem: – Ez a díj voltaképpen nem is az enyém, hanem az egész magyar vízilabdázósporté – szögezte le jó csapatemberként.

Faragó Tamás azt is elárulta a lapnak, hogy mire költi a 15 millió forintos pénzdíjat: – A három egyetemista gyermekemre – válaszolta.

A vízilabda-szövetség elnökségi tagját, a sportág élő legendáját a magyar vízilabda aktualitásairól is kérdezték, így beszélt a női és a férfi válogatottal kapcsolatos várakozasairól a januári Európa-bajnokság előtt.

Mi lesz a női és a férfi válogatottal az Eb-n?

– Mivel a nők nem kvalifikáltak a párizsi olimpiára, a január ötödikén rajtoló eindhoveni kontinensversenyen az aranyérem „segítene” – állapította meg Faragó. – Ez nem egyszerű feladat, mert bár az eindhoveni mezőnyben Spanyolország és Hollandia biztosította franciaországi repülőjegyét, a görög és olasz válogatott még nem, ráadásul az Eb-n a mi csoportunkban szerepelnek a görögök és hollandok.

A férfiakkal más a helyzet, az idén Fukuokában világbajnok csapat már biztosította a helyét az olimpiára, így a zágrábi Eb-n jobbára fiatalokkal kísérletezhet. – Kiemelem: ez magyar szövetségi elnökségi egyetértéssel történik így – hangsúlyozta Faragó. – De Varga Zsolt szövetségi kapitány is pontosan tudja, hogy képtelenség az Eb-n, a későbbi vb-n, illetve az olimpián egyaránt csúcsformában pólózni.

Faragó Tamás Prima Primissima

Vizes vb: nehéz sorsolást kapott a női vízilabda-válogatott