Gálfi Dalma és Udvardy Panna is szerencsés vesztes

Udvardy Panna
Udvardy Panna

Udvardy Panna nagy csatában kikapott a francia nyílt teniszbajnokság selejtezőjének harmadik fordulójában.

A világranglistán 132. magyar játékos a kvalifikáció utolsó körében a szlovák Rebecca Sramkovával (89.) csapott össze. Az első szettben Udvardy Panna két brékkel 5:1-re elhúzott, adogatóként két labdára volt a részsikertől, de riválisa összeszedte magát és sorozatban hat játékot nyerve fordított.

A második felvonás négy brékkel indult, de amikor Udvardy 3:3-nál négy fogadóelőnyt hárítva megnyert egy maratoni, 16 labdamenetes játékot, lendületbe jött és kiegyenlítette a játszmaállást.

A döntő szettben Sramkova 4:1-re meglépett, Udvardy azonban visszabrékelt és egyenlített, meccslabdát hárítva kiharcolta a rövidítést. Ebben viszont simán alulmaradt, és 2 óra 44 perc után mehetett gratulálni ellenfelének.

A selejetező harmadik fordulójában vereséget szenvedő Gálfi Dalma és Udvardy Panna egyaránt szerencsés vesztesként került fel a 128-as főtáblára.

Gálfi Dalma a 32. kiemelt cseh Katerina Siniakova ellen lép pályára a 64-be jutásért, Udvardy Pannát a 20. kiemelt orosz Anasztaszija Pavljusenkova mellé sorsolták. 

Péntek délután az is eldőlt, hogy Marozsán Fábián a kazah Mikhail Kukuskint kapta a selejtezősök közül, míg Fucsovics Mártonra a kilencedik helyen kiemelt görög Sztefanosz Cicipasz vár a vasárnap rajtoló első fordulóban.

Roland Garros

Selejtező, 3. forduló:

Rebecca Sramkova (szlovák, 16.) – Udvardy Panna (27.) 7:5, 3:6, 7:6 (10-2)

(MTI)

Gálfi Dalma nem jutott fel a Roland Garros főtáblájára