Fucsovics szerint van még benne tornagyőzelem

Fucsovics
Fucsovics Márton. Fotó: MTSZ / Zádor Péter

Saját bevallása szerint végre minden összeállt a játékában Fucsovics Mártonnak, aki vasárnap pályafutása második ATP-tornagyőzelmét aratta Bukarestben, ezzel 29 helyet javítva már az 53. a férfi tenisz-világranglistán.

 Szerdai sajtótájékoztatóján a 32 éves magyar klasszis közölte, nem gondolta volna, hogy 2018-as genfi diadala után ennyit kell várnia a következő sikerre

“Amikor Estorilban elkezdtem a salakos idényt, nagyon jól ment a játék, könnyűnek éreztem magam, és a Bukarest előtti héten is remek edzéseim voltak. A fejemben volt, hogy nyerhetek Romániában, mindenképp akartam még egy serleget, és úgy vélem, van még ezen kívül is bennem tornagyőzelem” – fejtette ki.

A vasárnapi fináléban az argentin Mariano Navonét 6:4, 7:5-re verő magyar játékos elmondta, új edzőjével, Kellner Ádámmal a top 60-ba való visszatérést tűzték ki célul, most pedig úgy véli, minden adott akár a top 30-hoz is.

A romániai versenyre visszatérve az MTI érdeklődésére Fucsovics Márton kijelentette, bár voltak nehezítő tényezők, és több játékos is bírálta a borítás minőségét, ő nem panaszkodik.

“Volt 35 fok, aztán esett az eső, de én mentálisan erős maradtam, a meccsekre fókuszáltam, és nem foglalkoztam a körülményekkel. A döntő egy nagyon melós mérkőzés volt, a második szettben kezdtem fáradni, de szerencsémre az ellenfelemből is sokat kivett a tempó” – közölte a nyíregyházi teniszező, aki elárulta, hogy barátnőjével újabban sokat meditál, és előre vizualizálja az elképzeléseit. 

Hozzátette, a genfi diadal annak idején sokáig benne maradt, most viszont csak két pihenőnapot tartott, és utána ő jelezte edzőjének, hogy menjenek már ki a pályára.

Kellner Ádám azzal kezdte, hogy tanítványa hozzáállása alapján érezte, a közeljövőben jöhet valami komolyabb siker.

“Igazából az lepett meg, hogy ilyen hamar jött. A szerváját folyamatosan javítgatjuk, de Marcinál inkább a mentális-érzelmi állapot a fontos és a megfelelő önbizalom” – fejtette ki a tréner.

A tervekről szólva Fucsovics Márton elmondta, jövő héten Cagliariban versenyez egy challenger-tornán, majd Róma, Genf és a Roland Garros következik. A párizsi olimpián – amelyre a júniusi világranglista alapján lehet kijutni, és jelenleg mindketten kvótás helyen vannak – továbbra is szeretne párosozni Marozsán Fábiánnal, a Garroson azonban nem fognak egymás oldalán játszani.

(MTI)

Fucsovics Márton tornagyőzelmet aratott Bukarestben