Ezekkel a kávéfőzőkkel garantált a kávéházi élmény

A Sage elhozza a magyar háztartásokba a kávéfőzés művészetét

A magyar kávéfogyasztó nemzetnek számít. Kevéssé ismert tény, de a magyarság is kivette a részét a kávézáshoz kötődő innovációkból. Illy Ferenc volt az például, aki feltalálta a légmentesen zárható csomagolást, ami megőrzi a kávé illatát és zamatát. A tökéletes kávé elkészítéséhez azonban nem csak a tárolásra, hanem a főzésre is figyelni kell. A Sage számtalan megoldást kínál ezen a téren.

Az ausztrál márka olyan kávégépeket fejleszt, amelyekkel a felhasználók kedvükre kísérletezhetnek, hogy a lehető legtöbbet hozhassák ki a gondos odafigyeléssel megvásárolt kávébabszemeikből. Következzen néhány népszerű modell, amelyek teljessé tehetik a kávéfőzés élményét!

Kis helyen is elfér

A Sage alapvetően a többfunkciós, karos kávéiról ismert, de akad a kínálatában olyan kávéfőző is, amely egészen kis helyen is elfér. A The Bambino Plus (SES500BSS) azok számára is ideális lehet, akik nyaralóban, vagy hétvégi házban szeretnék kiélvezni a kávékészítés élményét. A beépített ThermoJet vízmelegő rendszernek köszönhetően a kávéfőző 3 másodpercen belül működésre kész. Mivel gőzkarral is fel van vértezve, ennek köszönhetően tökéletes tejhab is készíthető vele a különféle kapucsínókhoz, vagy lattékhoz.

Főzés és gőzölés egy időben

A Dual Boiler (BES920BSS) egykaros kávéfőző szíve a dupla nemesacélból készült, kazán fűtőrendszer. Ennek ismertetőjegye, hogy akár +/- 1 °C hőmérséklet stabilitást biztosít, a gőzképzésért felelős kazán pedig azonnal, elegendő mennyiségű gőzt bocsájt rendelkezésre. Ezáltal egy időben készíthetünk vele eszpresszót optimális hőmérsékleten – a lehető legfinomabb zamat és íz elérésével – és gőzölhetünk tejet vele egy habos kapucsínóhoz.

Precíz előkészítés

A The Barista Pro (SES878BSS) beépített kávédarálóval egészíti ki a barista kávéfőzők sorozatát. A készülék kezelését egy LCD-kijelző könnyíti meg, amely lehetővé teszi a kávédaráló finomabb beállítását (30 féle fokozat), valamint a magasabb vízhőmérséklet alkalmazását a kávé kivonásánál. A kijelzőn megjelenő animált grafika részletes információkkal látja el a felhasználókat a kávéfőzési folyamattal kapcsolatban az elejétől a végéig. A minél tökéletesebb eredmény érdekében a kávébab őrlési ideje is rendkívül precízen, másodperces pontossággal adható meg.

Tökéletes tejhab növényi tejekkel

Aki már nem tehéntejjel készíti a tejes kávékölteményeket, az pontosan tisztában van vele, mennyire nehéz növényi tejekből szép textúrájú habot varázsolni a kávékhoz. A The Barista Touch Impress (SES881BSS) készülék a laktózérzékenyek számára kiváló választás lehet, ugyanis a Auto MilQ program révén nyolcféle állagú habot lehet vele létrehozni. Az automata gőzfúvóka biztosítja, hogy a tej hőmérsékletét 40 °C és 75 °C között, tetszőleges értékre állíthassák be a felhasználók. Így egyetlen érintéssel selymesen sima mikrohabot hozhatnak létre milliméterenként millió mikrobukorékkal. Ha viszont valaki inkább a manuális textúrát preferálja, akkor annak sincs akadálya.

Kávéfőzés érintésre

A The Oracle Touch (SES990BSS) ugyan egy teljesen automata kávéfőző, mégis úgy tervezték meg, hogy a felhasználók továbbra is kiélvezhessék vele a kávéfőzés minden pillanatát. Ehhez csak ki kell választaniuk az elkészíteni kívánt kávét (kapucsínó, flat white, eszpresszó, hosszú kávé és hamarosan már élvezhetik is annak minden zamatát és illatát. A készülék ötféle kávé és nyolc egyéni beállítással rendelkezik.

Hogyan kerülhető el, hogy a kávénak keserű íze legyen? A The Oracle Touch egy úgynevezett nyomáscsökkentő szelepet alkalmaz, amely meghatározza a maximális nyomást a főzés teljes időtartama alatt. Ha ez a szelep nem lenne, akkor a kávé megégne a szűrőben. A szelep mindemellett fontos szerepet tölt be a kisnyomású előgőzölés során. A funkciónak köszönhetően a nyomás fokozatosan emelkedik és így egyenletesen eloszlik a víz a szűrőben, a kávé felületen, hogy a főzés a lehető legegyenletesebben történjen.

A kávéfogyasztási szokások teljes mértékben egyénfüggőek van, aki reggel, van aki inkább délután szereti fogyasztani ezt az italt. Azt azonban javasolt figyelembe venni, hogy hatása 4-6 órán keresztül tart, így nem célszerű az esti órákra időzíteni a legfinomabb kávéköltemények elkészítését.

CAFE FREI fejlesztette 😀 az ALDI új saját márkás kávéit