Ekler Luca világbajnok 100 méteren és távolugrásban is

Ekler Luca
Ekler Luca. Fotó: Augusto Bizzi

A T38-as kategóriában versenyző Ekler Luca 200 és 400 méteres síkfutásban egyformán világcsúccsal nyert és távolugrásban is megvédte bajnoki címét, míg 100 méteren ezüstérmes lett a para-atlétikai világbajnokságon 2023-ban.

A TFSE versenyzője idén a százas sprintre és a távolugrásra koncentrált

Ekler Luca másodikként kvalifikálta magát a T38-as kategória vasárnapi döntőjébe, amelyben 12.85 másodperces idővel diadalmaskodott, három századdal megelőzve a másodikként célba érkező kolumbiai riválisát.

A tatabányai Luterán Petra (T47) ugyancsak a 100 méter fináléjában volt érdekelt, amelyben ötödik lett 13.09 másodperces eredménnyel.

A távolugrás keddi döntőjében 5,63 méteres eredménnyel, világbajnoki csúccsal védte meg ismét a címét. A 25 éves Ekler a 2019-es dubaji és tavalyi, párizsi vb után sorozatban harmadszor lett bajnok, és ebben a számban nemcsak világbajnoki, hanem paralimpiai címvédő is.

A versenynap másik magyar döntőse, Szőllősi István (F20) a hatodik helyen zárt súlylökésben 14,36 méterrel.

A szombatig tartó vb-n hat versenyző képviseli a magyar színeket.

Ekler Luca Japánból az Egyesült Államokba utazik

Szombaton a legrangosabb atlétikai sorozat oregoni állomásán a parasportolók 100 méteres viadalában vehet részt.

“Fontos állomások ezek számomra” – kezdte Ekler Luca, aki szerint minden atléta számára álomhelyszín Eugene, ezért is nagyon örült a meghívásnak.

“Fejlődési lehetőség is van benne, hiszen Amerikában más kategóriák atlétáival is versenyzünk, és ez pozitívan hathat mindenkire.”

Beszélt arról is, hogy idén minden edzőtábor és verseny a paralimpiára történő felkészülést segíti és a paralimpiai jó szereplés a legfontosabb.

Forrás: MASZ / MPB

Ekler Luca paralimpiai bajnok is a Toyota támogatásával készülhet az idei Paralimpiára