Egy forrólevegős sütő, amivel grillezni is lehet

A Sencor újdonsága gyorsan és hatékonyan dolgozik

A forrólevegős sütők egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek idehaza.

„Ez többek között annak is köszönhető, hogy nem igényelnek előmelegítést és jóval gyorsabb eredményt produkálnak. A Sencor újdonsága grillsütőként is használható, így a felhasználók az év mindennapján hódolhatnak a BBQ-élményeknek” – hangsúlyozta Lucza András, a Sencor SDA Divíziójának vezetője.

A Sencor SBG 8900SS egy olyan multifunkciós forrólevegős sütő, amellyel rengeteg munkát és időt takaríthatnak meg maguknak a felhasználók.

A hat előre beállított sütőprogramnak köszönhetően egy gombnyomásra készíthetők el a főétkezésekre szánt fogások. A Roast beállítás a halfélék és különféle kolbászok, a Bake a szendvicsek és paninik, a Beef pedig a marhasteakek sütését szolgálja. Emellett a készülék az élelmiszerek állandó hőmérsékleten történő szárítására, vagy aszalására (Dehydrator), valamint hasábburgonya (Fries) készítésére is alkalmas. De válaszható rajta egy általános program is a forrólevegős olajsütéshez (Air Fryer).

A programok – az aszalást leszámítva – alapból 12-30 perces sütési időintervallumokkal rendelkeznek, de szükség esetén ettől eltérő sütési idők is megadhatók.

„1660 wattos teljesítményének köszönhetően rendkívül gyorsan megsülhet benne egy ebédhez, vagy vacsorához való fogás. Az elkészült ételek pedig kellemesen ropogós, karakteres ízvilággal fognak rendelkezni” – jegyezte meg a szakember.

A készülék kezelését a nagyméretű LED-kijelző teszi praktikussá. Ez nemcsak a megfelelő program kiválasztását, hanem a kívánt sütési hőfok (40-265 Celsius) beállítását is biztosítja. Emellett pedig egy időzítő is megtalálható rajta. A forrólevegős fritőz négyféle – alacsony (200 °C), közepes (220 °C), közepesen magas (240 °C) és magas hőmérsékletű (265 °C) – programot kínál.

„A beépített levegőszűrő megakadályozza, hogy működés közben kellemetlen szagok járják át a konyhát. A hatliteres, kivehető sütőkosár tisztítása pedig egy konyhai törlőkendővel is elvégezhető” – tette hozzá Lucza András.