Dárdai Pál 25 millió eurós számlát nyújtott be a berlini Herthának?

Dárdai Pál
Dárdai Pál az idény végén távozhat a Hertha éléről, klubja állítólag már az utódjával tárgyal. Fotó: Hertha/X

Hosszú idő után először nyereséges idényt zár a Hertha futballcsapata, az erről szóló pozitív hírekre pedig Dárdai Pál vezetőedző is reagált együttese vasárnapi meccse előtt. Dárdai 25 millió eurót rendelt be a nyári átigazolásokra, miközben még az sem biztos, hogy ő marad az edző, noha a csapat legjobb játékosa meglátogatta az otthonában, hogy maradásra bírja.

Dárdai szerint azonban csak a grillezésről diskuráltak

Úszott az adósságban az elmúlt években a Hertha, ez is oka volt annak, hogy tavaly kiesett a Bundesligából a csapat, amely a másodosztályú idénynek egy teljesen átalakult, fiatalokra támaszkodó kerettel vágott neki Dárdai Pál vezetésével. A berlini megszorítások azonban eredményre vezettek, a klub hosszú idő után először nyereséges idényt zár, több mint 70 millió eurós megtakarítást könyvelhetett el.

Dárdai Pál nem is hagyta szó nélkül a pozitív híreket a csapat vasárnapi, Karslruhe elleni meccset felvezető sajtótájékoztatóján. – 25 millió eurót már berendeltem, amit szeretnék elkölteni, befektetni a nyáron – viccelődött Dárdai a Tagesspiegel cikke szerint.

Dárdai Pál és a titkos látogatás

Nagy költekezésről persze aligha lehet szó a nyáron a Herthánál, de még az sem biztos, hogy Dárdai marad a vezetőedző. Sajtóhírek szerint a sajtótájékoztatós botránya után már az utódjával tárgyalt a klub, csakhogy azóta a Hertha két meccset is megnyert a bajnokságban, Dárdai pedig nemcsak a szurkolók, hanem a játékosok között is népszerű.

Ennek jeleként a Hertha idénybeli legjobbja, a bajnokságban 7 gólt és 13 gólpasszt számláló Fabian Reese, aki egyben a klub jelenlegi legértékesebb játékosa, meglátogatta az edzőt az otthonában, hogy biztosítsa a csapat támogatásáról, és megpróbálja meggyőzni arról, hogy folytassa a munkát velük a következő idényben is.

Természetesen erről is kérdezték Dárdait, aki csak ennyit felelt: – A látogatása a grillezésről és a kutyákról szólt, nem pedig rólam.

Ki lesz a Hertha edzője a nyártól?

Benjamin Weber, a Hertha sportigazgatója sem volt sokkal bőbeszédűbb, amikor Dárdai jövőjéről faggatták. – Pállal mindent megbeszélünk magunk között, és továbbra sem reagálunk a spekulációkra – jelentette ki Weber.

Mint ismert, Dárdait azzal támadta a Kicker újságírója, hogy a Herthának nincsen koncepciója, amit a magyar edző annyira zokon vett, hogy nem volt hajlandó válaszolni az illető kérdésére az egyik sajtótájékoztatón, inkább távozott a teremből. Ezután rengeteg kritika zúdult rá, a Hertha sem állt ki mellette, és megszaporodtak a távozását sürgető cikkek. Azóta viszont a Hertha jól játszik, a Bild pedig már dicsérte a magyar edző munkáját.

A hatodik helyezett Hertha vasárnap 13.30-kor a hetedik Karslruhe otthonában lép pályára a Bundesliga II 30. fordulójában, tehát újabb kulcsfontosságú meccset játszik.

Forrás: magyarnemzet.hu

Lisztes Krisztián nyáron csatlakozik az Eintracht Frankfurt csapatához