Csússz be az egyetlen McSki-be!

McSki

Lecsúszom a Mekibe egy hambiért! Furán hangzik? Csak ha az ember szó szerint veszi, de hát ki venne egy ilyet szó szerint?

Például a svédek.

Svédországban ugyanis van egy olyan McDonald’s, ahova szó szerint be lehet csúszni egy hamburgerért vagy sült krumpliért.

Stockholmtól 450 kilométerre északnyugatra, a felkapott Lindvallen síparadicsomban, Sälen mellett egy McSki álldogál az egyik pálya szélén.

Az épületre elsőre leginkább a takaros jelző illik: egy fával borított kis hütte, szépen belesimul a hegyvidéki tájba, de a rajta virító McSki felirat leleplezi, mi is ez: egy McDrive-hoz hasonló rendszerben működő ski-thru McDonald’s gyorsétterem.

A síelőknek vagy snowboardosoknak egyszerűen csak oda kell csúszniuk az ablakhoz, leadniuk a rendelést, és nem sokkal később már kapják is a kívánt menüt.

Megszokott mekis étlap várja a betérőket, de a beszámolók szerint van egy helyi specialitás is, a Frukost macka, ami egy tradicionális svéd reggeli szendvics tojással, sajttal, sonkával. Az épület házikós külleme megtévesztő, állítólag 140 ember is elfér belül. Ha egyáltalán bárkinek is be kell mennie.

Az egészben ugyanis az a legpraktikusabb, hogy a síelőknek és snowboardosoknak nem kell leszerelniük a léceiket és leszúrni a botjaikat, mint amikor egy hagyományos hüttébe térnek be.

A svéd McDonald’s hivatalos, ködben úszó reklámja inkább csak sejteti az élményt

Forrás: Telex.hu