Csoda történt! Tóth Mihály egyszerre volt élőben az ATV és a HírTV studiójában

Tóth Mihály
Tóth Mihály, kétszer

A Media1 derítette ki, hogy a napokban egyszerre volt „élőben” a HírTV Napi Aktuális című műsorának stúdióvendége és az ATV Egyenes beszéd című műsorának stúdióvendége ugyanaz a férfi a Magyar Hajózási Országos Szövetségtől.

„Mindkét csatornán u.a. a pali élőben! Hogy csinálja?”

– ezzel a címmel kaptak egy olvasótól egy YouTube-ról származó videót a napokban, amely azt mutatja, hogy egy YouTuber ide-oda pásztázott a távkapcsolójával április 9-én a HírTV Napi Aktuális című műsora és a vele párhuzamosan az ATV-n futó Egyenes beszéd című műsora között, és eközben mindkét, „ÉLŐ” felirattal ellátott műsornak ugyanaz a férfi volt a vendége egyidejűleg és beszélt pontosan ugyanarról a témáról, vagyis hogy egyeztetést szeretnének a dunai hajósok a fővárossal.

Az ATV stúdiója a X. kerületben, Kőbányán található, míg a HírTV bázisa az Angol utcai épületben üzemel Zuglóban, a XIV. kerületben, tehát nem épp egymás szomszédságában működnek, de még ha teljes titokban össze is bútoroztak volna a versenytárs tévépiaci szereplők és közös stúdiót használtak volna, ez sem lett volna hihető magyarázat, hiszen eltérő műsorvezetők, az ATV-n Szöllősi Györgyi, a HírTV-n pedig Velkovics Vilmos műsorvezető tették fel a kérdéseiket, és a díszletek is különbözőek voltak.

Az ATV sajtóosztálya készségesen és gyorsan válaszolt a Media1-nek

Azt írták válaszukban, hogy a videóban szereplő Egyenes beszéd adása valóban élőben ment az ATV-n, ahogy fel is volt tüntetve a képernyőn az adás alatt. A HírTV sajtóosztályától is sürgős választ kértünk, de ennek ellenére semmit nem reagáltak, és már jóval több mint egy nap telt el ezen egyszerű kérdésünk elküldése óta.

Az ATV válaszából és a HírTV „beszédes” hallgatásából arra következtettek, hogy a HírTV szerepeltethette valótlanul a képernyőn, hogy az interjúja élőben ment a férfival, ha csak nincs valami titkos, egyelőre csak a kormánypárti médiamunkások birtokában lévő, a tér és az idő egyensúlyát megbontására képes, az interjúalany dimenzionális megosztására alkalmas technológia.

Az egyszerre két tévéstúdióban is „élőben” szereplő személy egyébként Tóth Mihály, a Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője volt.

Forrás: Media1