Csépányi Balázs: A mi kis falunk botrányt okozott, az RTL páros lábbal szállt a keresztényekbe

Pajkaszeg
Kovács Panka és Schmied Zoltán

A Magyar Nemzet publicistájánál kiverte a biztosítékot az RTL-en Nagyszombat este leadott Mi kis falunk epizód.

Mint ismert, a sorozat egyik főszereplője Pajkaszeg plébánosa, aki válogatott bonyodalmakba kerül legfőképp hite és naivitása miatt. Ahogyan az egész sorozat összes kitalált szereplője, Rádi János atya karaktere is eltúlzott, valójában egy katolikus pap karikatúrája, akin ugyanúgy lehet röhögni, mint a korrupt és smucig polgármesteren, a demens libás öregemberen, a hülye körzeti megbízotton, vagy a részeges közmunkásokon.

A mi kis falunkban semmi sem igazi, a kultúrház edzőterem és templom egyben, amíg nem volt orvos a faluban az állatorvos látta el az embereket is. Sváb egy tahó, a börtönviselt Bazsó nem szavak embere, Lacika pedig együgyű.

Ilyenek Pajkaszeg polgárai, egy kicist olyanok, mint mi mindannyian. Mint, bármelyik magyar falu, vagy kerület. Ezért szereti az ország népe annyira. Nincs jobb, mint rajtuk röhögni, akik valójában mi is vagyunk.

Senki nem veszi ezt komolyan, csak leül szombat este a TV elé, bekapcsolja a Mi kis falunkat és jót szórakozik ezen a sok hülyén.

Nem így Csépányi Balázs, aki véresen komolyan gondolja a dolgot és rögtön erkölcsrendészetért kiállt és baloldali keresztényüldözést lát ebben az epizódban. Javaslom forduljon a Hungary Helps-hez, majd Azbej Tristan megsegíti őt is.

“…rájöttek a baloldalon, hogy ha körmönfontabban, ravaszabbul támadják a keresztényeket könnyebben elérik gonosz céljukat. Ezért például humoristákon keresztül, szórakoztató műsorokon át egészen a népszerű, populáris tévésorozatokig könnyeben tudják megjeleníteni a káros, keresztény lejárató ideológiájukat. Erre az ördögi tervre most húsvétkor az RTL szolgáltatott megcáfolhatatlan, botrányos bizonyítékot. A mi kis falunk című sorozat legutóbbi epizódja – véletlenül pont húsvétra időzítve – arról szólt, hogy Pajkaszeg plébánosa egy sztriptízbárba megy segítő szándékkal, ahol aztán különféle bonyodalmakba kerül ledér hölgyekkel. Bármikor máskor is leadhatták volna ezt az epizódot, de a szerkesztők választása éppen a kereszténység legnagyobb ünnepére esett. Ha véletlen volt, akkor az a baj, mert illett volna erre figyelni, ha pedig szándékos, akkor mélységesen szégyellheti magát az egész RTL.”