Csányi Sándor és Tenki Réka a debreceni Gyermekgyógyászati Klinikának adott át adományt

Csányi Sándor

Egy speciális eszközt, egy infúziós pumpát adományozott a Debreceni Egyetem Gyermekhematológiai-Onkológiai Osztályának a színész házaspár, Tenki Réka és Csányi Sándor.

Egy egymillió forint értékű, intenzív infúziós pumpát adományozott Csányi Sándor és felesége, Tenki Réka a Gyermekgyógyászati Klinikának. Az eszközt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi elnöke vette át. Csányi Sándor szerint a gyerekek egészsége mindennél fontosabb, ezért segítettek már több alkalommal is.

“Most már harmadjára jövünk és mindig megelőzi egy beszélgetés az ilyen átadásokat, így november környékén volt egy előzetes beszélgetés, hogy mi az, amire szüksége van a klinikának és most mondták, hogy az intenzív pumpa, amire szükség van”

– mondta Csányi Sándor. 

A Gyermekhematológiai-Onkológiai részlegen évente 100-120 beteg fordul meg

A korszerű infúziós pumpa a gyógyszerek szervezetbe juttatásában nyújthat segítséget.

“Vagy rosszindulatú alapbetegségben, vagy pedig súlyos vérszegénységben vagy vérzékenységben szenvedő gyerekek kerülnek ide hozzánk. A rosszindulatú daganatos betegségek közül gyerekkorban a leukémiák a leggyakoribb betegségcsoport”

– emelte ki Prof. Dr. Kiss Csongor, a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Délután újabb adományt kapott az alapítvány: 7 és fél millió forintot, illetve egy légkondicionáló berendezést, mivel megnyerték a Planning&Trading kft. pályázatát.

Az összegből egy kórtermet szeretnének átalakítani a Gyermekhematológiai-Onkológiai részleg fekvőbeteg osztályán, úgynevezett „tiszta szobává”. Ebben a helyiségben olyan gyerekeket tudnak majd elhelyezni, akik állapotuk miatt fokozottan steril környezetet igényelnek.

Forrás: dehir.hu

Ingyenes prosztatarákszűrést és prevenciós napot szervez a Semmelweis Egyetem