Burkolatfelújítás miatt korlátozások várhatóak az M43-as és az M5-ös autópályán hétfőtől

    Burkolatfelújítás miatt hétfőtől várhatóan november közepéig félpályás lezárásokra, korlátozásra számíthatnak az autósok az M43-as és az M5-ös autópályán – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-vel.

    A közlemény szerint a szakemberek első ütemben az M5-ös autópálya egyik lehajtó ágán – Röszke irányából Szeged felé – stopjelzést helyeznek ki, míg az M43-as autópályáról az M5-ös autópályára átvezető felhajtó ág munkálatai miatt az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán a 159-es kilométerszelvényben 100 kilométer per órás sebességkorlátozást vezetnek be.


    Az M5-ös autópályáról az M43-as autópályára vezető lehajtó ág munkálatai miatt az M5-ös autópálya M43-as felé vezető oldalán, a 158-as kilométerszelvényben 80 kilométer per órás sebességkorlátozást vezetnek be.


    A munkavégzés ideje alatt oldalanként egy-egy forgalmi sávot lezárnak – jelezték.


    A felújítás során a belső és külső sávokban, illetve helyenként a leállósávban a szakemberek két rétegben építik vissza a pályaszerkezetet, majd gondoskodnak az új burkolati jelek felfestéséről is.


    A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a munkaterület környezetében fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozás betartásával közlekedjenek – áll a közleményben.