Beköszöntött az ősz

Hasznos appok az új évszakhoz

Kezd lehűlni az idő, a napfényt a borús időjárás és az eső váltja, és a természet is kezd őszi színekbe öltözni. Az új évszak azonban nem csak a jó idő végét, hanem új lehetőségek tárházát is magában hordozza. Elmehetünk kirándulni, bekuckózhatunk otthon vagy kezdhetünk valamit a kertben – ehhez pedig remek partnerek lehetnek okos készülékeink.

 Kiránduljunk egy jót, akár autóval is!

Lehet, hogy a rossz idő miatt kevesebbet sétálgathatunk, de ez nem jelenti azt, hogy kevesebbet kellene kimozdulnunk otthonról – erre pedig tökéletes a magyar fejlesztésű Természetjáró app. Ez az interaktív, térképes útikönyv, amivel megismerhetjük az ország kulturális és természeti örökségeit, böngészhetünk útvonalak között és kialakíthatunk sajátokat is. Rengeteg program és lehetőség vár minket országszerte – például a közelgő szüret kapcsán -, így szervezhetünk sétákat vagy felfedező kalandokat a különböző programokhoz.

 Biciklizzünk, húzzunk bakancsot vagy tornacipőt, de ügyeljünk az egészségünkre!

Az esősebb időben fontos, hogy fokozottan ügyeljünk az egészségünkre, és igyekezzünk becsempészni azért egy kis testmozgást a hétköznapjainkba: elmehetünk biciklizni, futni vagy épp túrázni. Erre remek lehet a Strava, ami összesíti mozgásstatisztikáinkat, és segít megosztani is másokkal. A HONOR Band terméksorozata, a HONOR Watch GS 3 vagy a frissen bejelentett HONOR Watch 4 szuper társak lehetnek mindehhez, ugyanis számos, az egészségre fókuszáló funkciójuk van, mint a pulzusmérés vagy a különféle edzésmódok, amik mellé kifejezetten hosszú üzemidő társul.

 Horgoljunk őszi figurákat!

Mivel több időt töltünk otthon, célszerű belevágni kreatív hobbikba. A horgolás kiváló időtöltés, amivel remek dekorációkat készíthetünk. Az Amigurumi Today egy remek androidos alkalmazás, ami minden napra ajánl egy horgolt figurát, ihletet kínálva az izgalmas figurák elkészítéséhez, lépésről lépésre kínálva útmutatást, hogy ne csak a veteránok, hanem a kezdők is megleljék benne örömüket.

🍂 Örökítsük meg az őszt!

Az új évszak új színek kavalkádját eredményezi, ami kiváló lehet arra, hogy lőjünk pár remek képet. A borús időszak jellegzetes hangulatot kölcsönözhet fotóinkat, ha pedig szánunk egy kis időt arra, hogy kiismerjük okostelefonunk fényképezőjének beállításait, akkor bravúros képeket alkothatunk.  A HONOR Magic5 Pro remek erre, ugyanis kivételes fényképezési képességének központi eleme egy mesterséges intelligencia hajtotta kamerarendszer, ami még komolyabb kihívást jelentő helyzetekben is kiválóan működik: legyen szó kevésbé jól megvilágított helyszínekről vagy gyorsan mozgó alanyokról. Ha pedig még utómunkára van szükséged, akkor a PicsArt egy könnyen használható, de kellően komplex opció arra, hogy személyre szabd szebbnél szebb alkotásaidat.

 Gondozzuk kertünket!

Az ősz remek alkalom lehet, hogy rendbetegyük és megtisztítsuk kicsit udvarunkat vagy kertünket, gondozzuk növényeinket és utánajárjunk annak, hogy mivel lehetne még feldobni: akár kerti bútorokról, akár újabb növényekről van szó. Utóbbira remek lehet a Moon and Garden nevű, angolul elérhető alkalmazás, ami segít megállapítani, hogy mit és mikor érdemes ültetni, illetve egy adott napon mivel érdemes foglalkozni.

Forrás: Mi az a blogger